banner564

Yüreklere ateş düştü

17 yaşındaki lise öğrencisi Hakan Bozkurt, dikkatsiz sürücünün kurbanı oldu

Yüreklere ateş düştü
banner598
Suna ERDEN
Kuzey Kıbrıs’ın kanayan yarası haline gelen trafik kazaları önceki gece bir canı daha aramızdan aldı. Trafiğin son kurbanı bu kez 17 yaşındaki motosiklet sürücüsü Hakan Bozkurt oldu. Girne’de yaşayan ve Anafartalar Lisesi son sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen Bozkurt’un, 35 yaşındaki sürücü Artemis Pamirol’un dikkatsiz araç kullanması sonucu hayatını kaybettiği ileri sürüldü.
Kazada 27 yaşındaki Öner Özgeldi de yaralanırken, sürücü Pamirol tutuklandı. Türkiye’nin Urfa ilinden yıllar önce KKTC’ye geldikleri öğrenilen Bozkurt ailesi, elim kazada kaybettikleri çocuklarının cenazesini dün akşam saatlerinde memleketlerine götürdü. Bu arada Bozkurt’un ölümüyle 2017 Ocak ayından bu yana kaza sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 37 oldu.

Kaza mahallinde yaşamını yitirdi
Girne’de önceki gece yaşanan kazada hayatını kaybeden Bozkurt’un ehliyetinin olmadığı öğrenildi. Polisten alınan bilgiye göre kaza; gece saat 00.10 sıralarında meydana geldi. Girne’de Ecevit Caddesi’nde yaşanan kazada,  Artemis Pamirol yönetimindeki GA 999 plakalı araba karşı yönden gelen NV 311 plakalı motosikletle seyreden Hakan Bozkurt’a çarptı. Çarpmanın etkisiyle devrilip sürüklenen motosikletin sürücüsü Hakan Bozkurt ağır yaralanarak olay yerinde yaşamını yitirdi. Bozkurt’un motosikletinde yolcu olan Öner Özgeldi ise ağır yaralandı. Önce Girne Dr. Akçiçek Hastanesi’ne kaldırılan Özgeldi, ilk yardım tedavisinin ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. 

Dikkatsizliği cana mal oldu
Polis açıklamasına göre, Artemis Pamirol’un, dikkatsiz bir şekilde seyrettiği, karşıdan gelen ve düz giden araçlara öncelik hakkı vermediği ve bu şekilde petrol istasyonuna dönüşe geçip Bozkurt’un yönetimindeki motosikletin önünü tıkadığı belirtildi. Kazanın ardından gözaltına alınan ve hakkında soruşturma başlatılan Pamirol,“tedbirsizlik ve ihmalkârlık sonucu birinin ölümüne sebebiyet verme, dikkatsiz sürüş, karşıdan gelen ve düz gitmekte olan araçlara öncelik hakkı vermemek, öğrenci sürüş ehliyetiyle araç kullanırken, yanında sürüş ehliyeti bulunan birinin bulunmaması suçlarından “dün mahkemeye çıkarıldı. Zanlı hakkında Girne Kaza Mahkemesi’nde üç gün tutukluluk emri alındı. Zanlından kan örnekleri alındığı ve inceleneceği öğrenildi.

Otopsisi yapıldı
Olay yerine yaşamını yitirdikten sonra Lefkoşa Devlet Hastanesi morguna sevk edilen Bozkurt’a dün öğlen saatlerinde otopsi yapıldı. Yapılan otopside Bozkurt’un ölüm nedeninin “Trafik kazasına bağlı iç organ yaralanması, iç kanama” olduğu belirlendi.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2017, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473