banner564

“Yürüdüm geçtim”

Plajda polisi görünce paniğe kapılan Erdem Küçükyavuz, muhacerete uğramadan ülkeye giriş yapmış

“Yürüdüm geçtim”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da Silver Beach’te kontrol gerçekleştiren Adli Şube Ekipleri, üzerinde kimlik ve pasaport olmayan ve ülkeye kaçak olarak girdiği belirlenen Erdem Küçükyavuz isimli şahsı gözaltına aldı. 
Gözaltına alınan zanlı dün Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. Tanık polisin mahkemeye aktardığı şahadete göre polisi karşısında görünce neye uğradığını şaşıran zanlı, kendini Barış olarak tanıttı, ancak ileri sorgusunda isminin Erdem Küçükyavuz olduğunu ve ülkeye izinsiz olarak girdiğini itiraf etti.

Uyuya kalmışmış…
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Vedat Bilginaylar, 20 Eylül 2016 tarihinde, Silver Beach Plajında bir polis ekibi tarafından yapılan aramada, KKTC’de izinsiz olarak ikamet ettiği tespit edilen zanlının tutuklandığını söyledi. 
Bilginaylar, zanlının ilk etapta isminin Barış olduğunu kendilerine beyan ettiğini ancak ileri sorgusunda isminin Erdem Küçükyavuz olduğunu itiraf ettiğini aktardı.
Zanlının, kendilerine bir gönüllü ifade vererek KKTC’ye yolcu gemisinde geldiğini ve uyukuya daldığı için isminin Ali olduğunu belirttiği bir şahıs ile beraber gemiden en son indiğini ve hiçbir muhaceret işlemi yaptırmadan ülkeye giriş yaptığını kendilerine anlattığını aktardı.

En son 16 yıl önce gelmiş
Zanlının KKTC’ye son olarak 10 Ekim 2010 tarihinde geldiğini ve 19 Ekim 2010 tarihinde çıkış yaptığını tespit ettiklerini de belirten Bilginaylar, zanlının ifadesinde belirmiş olduğu Ali isimli şahsında aranmakta olduğunu ifade ederek, soruşturma maksatlı zanlının poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yanlışlıkla oldu
Yargıç Hazal Hacımulla’nın söz vermesi üzerine kendini savunan zanlı, “isteyerek yapmadım, tutuklu kalmak istemiyorum” diyerek mahkemeden özür diledi. Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanlarını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2016, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473