banner564

Yüzde 59 artış var

2 bin 945 öğrenci YDÜ’ye hakkı elde etti

Yüzde 59 artış var
banner598
Türkiye’nin “2015 ÖSYM-LYS” sonuçları doğrultusunda 2 bin 945 öğrenci Yakın Doğu Üniversitesi’ne kayıt hakkı elde etti.
Yakın Doğu Üniversitesi Rektörlüğü, Üniversiteyi tercih eden ve kazanan öğrenci sayısında geçen yıla oranla yüzde 59 oranında artış olduğunu açıkladı.
Açıklamada, KKTC genelinde LYS yerleştirme sonuçlarına göre Yakın Doğu Üniversitesi’nin yerleşen öğrenci sayısı açısından birinci sırada yer aldığı kaydedildi.
Sonuçlardan duyduğu memnuniyeti dile getiren YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, ülkesinde ilklerin üniversitesi ve dünyada öncü bir eğitim kurumu olan Yakın Doğu Üniversitesi’ne bu yıl ÖSYM ile yerleşen öğrenciler ile birlikte tüm dünyadan 7500 yeni öğrencinin kayıt yapmasını beklediklerini ifade etti.
Geçen yıla oranla önemli bir artış olduğunu dile getiren Günsel, bu sonucun YDÜ’ye duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu ve kendilerine güvenen değerli öğrencilerine Yakın Doğu ailesi olarak her anlamda en iyiyi sunacaklarını belirtti. YDÜ’ye kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtlarını 3 - 7 Ağustos tarihlerinde Yakın Doğu Üniversitesi’nin Türkiye temsilciliklerinde ve YDÜ kampüsünde gerçekleştirilebileceklerini ifade eden Doç. Dr. Günsel, Yakın Doğu Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilere teşekkür ederek Üniversitede başarılarla dolu bir eğitim yaşamı diledi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2015, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474