banner564

“Zihniyet değişmedi”

Maviş, “Okullar deftersiz, kitapsız, sandalyesiz, öğretmensiz, okul yöneticisi olmadan açıldı” dedi ve Eğitim Bakanlığını eleştirdi

“Zihniyet değişmedi”
banner598

 Gözde Süreç SARI

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı önünde, eğitimde yaşanan sorunlarla ilgili basın açıklaması yaptı.
KTÖS Başkanı Emel Tel ve Eğitim Sekreteri Burak Maviş yaptıkları konuşmalarda, okullardaki eksikliklerle ilgili daha önce yaptıkları uyarıların dikkate alınmadığını ve eğitim yılının sorunlarla başladığını söyleyerek, yaşanan sıkıntıların en kısa sürede çözülmemesi halinde eylemlerinin dozunu artıracakları uyarısında bulundu.
Sendika yetkilileri, okullarda; öğretmen, müdür, kitap, kırtasiye, hademe eksikliği yaşandığını belirterek, “Eğitim ve sağlıkta tasarruf anlayışının kabul edilemez olduğunu” söyledi.
Burak Maviş, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığında bakan ve bürokratların değiştiğini, bunun eğitim ve öğretim faaliyetlerine olumlu yansıyacağını; eğitim yılının sorunsuz başlayacağını düşündüklerini ancak bunun olmadığını söyleyerek, “zihniyetin değişmediğini” iddia etti.
Okulların deftersiz, kitapsız, sandalyesiz, öğretmensiz, okul yöneticisi olmadan açıldığını söyleyen Maviş, bu sorunların nedeninin siyaset olduğunu savundu.
KTÖS Başkanı Emel Tel, sendikanın eğitim yılı başlamadan önce gerekli uyarıları yaptığını ancak okulların eğitim-öğretim yılında sorun ve eksikliklerle başladığını belirtti.
Girne, Lefkoşa, Güzelyurt ve Gazimağusa merkez okullarının genelinde öğrenci artışı gözlemlendiğine dikkati çeken Tel, bazı okullarda sınıflardaki öğrenci sayısının yasaların da üzerine çıktığını, 40’a yaklaştığını, okullarda 84 öğretmen ihtiyacı, 7 okulda müdür, bazı okullarda hademe eksiklikleri olduğunu kaydetti.
Kitap, kırtasiye, okul, mefruşat ihtiyacında değinen Tel, şunları söyledi:
“Devletin ihalelerdeki ödemeleri geç yapması ve dövizdeki kur dalgalanmasından dolayı çıkılan kitap, inşaat, tadilat ve malzeme alımı ihalelerine ya başvuru olmamış, ya da geç zamanda başvurular tamamlanmıştır. Şu an okullarımıza kitap ve malzemenin ne zaman tedarik edileceği belirsizdir. Seçim öncesi eğitim ile ilgili projelerini teorik olarak ortaya koyan dört koalisyon ortağının, pratikte sınıfta kaldığı açıktır. Mayıs ayından itibaren uyarı yapmamıza rağmen öğretmensiz, kitapsız, deftersiz, sandalyesiz, masasız, kalemsiz bir döneme giriş yapıyoruz.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474