banner564

Zulüm durdurulsun

Gazze’de yaşanan olaylardan dolayı ABD ve İsrail kınandı, uluslararası topluma çağrı yapıldı:

Zulüm durdurulsun
banner598

 Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı, Gazze’de yaşanan olaylardan dolayı Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve İsrail’i kınadı.

Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “ABD, uluslararası hukuk ve uyuşmazlıkların barışçıl yöntemlerle çözülmesi gereği hilafına Arap-İsrail savaşlarına benzer şekilde barışı tehlikeye atan yeni bir vahim hataya imza atmıştır. Dünyanın gözü önünde, insanların yaşam hakkını elinden alan bu olaylara sebebiyet vermesi nedeniyle ABD’yi ve sivillere karşı orantısız silahlı güç kullanmaktan çekinmeyen İsrail devletini kınıyoruz” denildi. 
İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Türkiye’nin çağrısı üzerine olağanüstü toplanacak olmasını önemli olduğu kaydedilen açıklamada, “Toplantıda KKTC olarak yerimizi alıp Filistin halkı ile dayanışmamızı ortaya koyarak uluslararası toplumun bir parçası olma irademizi bir kez daha göstereceğiz” denildi.

Atalay: Eyleme geçilmeli
Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Filistin’de gerçekleşen katliamı sadece kınama/lanetleme ile geçiştirmeyi reddederek, daha ötesine geçerek, sorumluluğunun farkında, vicdan sahibi tüm insanları başta yaşam hakkına kasteden, hiçleştiren her türlü zulmün durdurulması için eyleme geçmeye davet etti.
Atalay, “Filistinlileri katletmeyi adeta kendisine hak gören İsrail Devleti'nin bu vahşi tutumu, aynı zamanda tarih boyunca haksız olarak katledilen Musevilerin hatıralarını da kirletmektedir. Zulüm kime, nerede ve ne zaman yapılırsa yapılsın zulümdür, mazlumların çocuklarından dahi olsa zalim de zalimdir” dedi.

KKTC’den İsrail ve ABD’ye tepki yağdı
Gazze’de yaşanan olaylardan dolayı dün; Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), Sol Hareket,  Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP) Genel Başkanı Buray Büsküvütçü, Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, Dış Basın Birliği, Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) birer mesaj yayınlayarak İsrail ve ABD’yi kınadı. 

İsrail, Lefkoşa ve Mağusa’da protesto edildi
Öte yandan ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail askerlerinin buna tepki gösteren Filistinlilere yaptığı katliam Lefkoşa’da protesto edildi.
Sarayönü Meydanı'nda toplanan Evrensel Sevgi ve Kardeşlik Derneği (ESKAD) üyeleri, ellerinde "Kudüs İslam'ın başkentidir", "Katil İsrail Filistin'den defol" pankartları taşıyarak, İsrail ve ABD aleyhinde sloganlar attı.
İsrail’in “katliam” olarak nitelenen Filistin halkına yönelik saldırıları Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde (DAÜ) protesto edildi.
DAÜ Rektörlüğü önünde toplanan bir grup öğrenci, büyük Filistin bayrağı ve pankartlar açarak, İsrail ve ABD aleyhine Arapça slogan attı.
Protesto eylemine, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam ve bazı Rektör Yardımcıları da katılarak destek verdi. 

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2018, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473