Lefkoşa Belediye Orkestrası (LBO) Halk Müziği Korosu, "Türkülerle Yolculuk" konseri düzenledi
Açıklamaya göre, Kıbrıslı Türk bestecilerin eserlerinin yanı sıra Anadolu'nun farklı diyarlarından türkülerin seslendirildiği konserde, ülke sanat yaşamına emek veren merhum Bekir Kara da anıldı.
Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi'ndeki konserde Aşık Veysel, Aşık Mahzuni Şerif, Musa Eroğlu, Neşet Ertaş gibi ustaların eserlerinin yanı sıra, Kıbrıslı Türk sanatçılardan Turgay Salim Hoşsöz’ün besteleri de icra edildi.
Hasibe Aksaç’ın şefliğini üstlendiği, Yücel Doğan’ın konuk sanatçı olarak katıldığı konserde, merhum Bekir Kara'nın oğulları Cem Kara ve Can Kara'ya anma belgesi, Yücel Doğan’a ise teşekkür belgesi takdim edildi.
Gecede bir konuşma yapan LTB Başkanı Mehmet Harmancı, LBO Halk Müziği Korosu’nu dinlemekten keyif duyduğunu belirterek, konserin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Konuşmasında merhum Bekir Kara’yı rahmetle anan Harmancı, “Hatırlamak güzeldir ve değerlerimize sahip çıkmak çok önemlidir” ifadelerini kullandı.
“Türkülerle Yolculuk”
LBO Halk Müziği Korosu konserinde hem kulakların hem de gönüllerin pası silindi

YORUM EKLE
SAYFALARTüm Sayfalar
GAZİMAĞUSA MAHKEME 27.08.2025 TEKERE
GAZİMAĞUSA MAHKEME 27.08.2025
GÜZELYURT MAHKEME 19.08.2025
11.07.2025 MAHKEME
TEKERE 14.05.2025
MAHKEME 07.05.2025
GİRNE MAHKEME - 12.04.2025
İSKELE MAHKEME 07.04.2025
MAHKEME 21.03.2025
TEKERE
TEKERE İLANI
MAHKEME - BOŞANMA
İLAN
TEREKE İLANI
MAHKEME 2
MAHKEME
BOŞANMA-VELAYET
İLAN
Gazimagusa ilan
SIRADAKİ HABER