banner564

Zengin olacaklardı

Girne’de bölgesinde ev ve iş yerlerinden ağırlıklı olarak cep telefonu ve bilgisayar çalan Pakistanlı Abdul ile Basit nihayet yakalandı

Zengin olacaklardı
banner598

 Girne bölgesinde 2 ev ve 4 işyerini soyan Pakistanlı Abdul Wahab Khan ile Basit Mehmut ihbar üzerine yakalandı. Zanlıların tasarrufunda çok sayıda cep telefonu, tablet ve dizüstü bilgisayarın yanı sıra çeşitli elektronik cihazlar ele geçirildi.

   Bölgenin korkulu rüyası haline gelen Pakistanlı hırsızların çaldığı cep telefonlarının 279 bin lira değerinde olduğunu açıklayan polis, olayın boyutunun daha da genişleyebileceğini belirterek, başka evlerin de aranacağını duyurdu.
Girne Adli Şube ekiplerinin operasyonu sonucu yakalanan zanlılar dün mahkemeye çıkarılırken, ele geçirilen emareler basına sergilendi.

2 ev, 4 iş yeri soyuldu
Duruşmada olguları aktaran polis, zanlıların 1 Nisan-14 Mayıs 2023 tarihleri arasında, Girne bölgesinde meydana gelen hırsızlık suçlarından dolayı tutuklandıklarını söyledi. 
Polis memuru, zanlılardan Khan’ın 10 Mayıs 2023 tarihinde Çatalköy’de Sadık Gürseslere ait eve girerek önce araba anahtarını, ardından ona ait FF 700 plakalı aracı çaldığını belirtti. 
Polis memuru, Khan’ın 14 Mayıs 2023 tarihinde ise Girne Uğur Mumcu Bulvarında faaliyet gösteren Tekno Gold isimli işyerinin ön vitrin camını kırarak, içeri girdiğini, mağazadan 279 bin Türk Lirası değerinde cep telefonu, tablet bilgisayar, dizüstü bilgisayar ve çeşitli elektronik cihazlar çaldığını açıkladı. 
Polis, zanlının 11 Mayıs tarihinde ise bir süpermarketten dizüstü bilgisayar, tablet bilgisayar ile klavye kılıfı, 2 adet uydu alıcı cihazı, 2 adet cep telefonu, ve muhtelif market ürünü çaldığını belirtti.
Polis, meydana gelen hırsızlık vakaları ile ilgili soruşturma başlatıldığını, zanlı Khan ile suç ortağı Basit Mehmut’un önceki gün Girne’de tespit edilerek, yakalandığını söyledi. 

Sırt çantasından çalıntı mallar çıktı
Polis memuru, Khan’ın tasarrufunda bulunan siyah sırt çantasında 7 adet tablet, 5 adet laptop ve çeşitli elektronik cihazlar bulunarak, emare alındığını belirtti.
Polis memuru, yapılan soruşturma sonucu zanlıların 2022 yılı Temmuz ayı içerisinde de bir ikametgâhtan 3 adet dizüstü bilgisayar, oyun konsolu, dijital fotoğraf makinesi, cep telefonu, tablet bilgisayar çaldıklarının belirlendiğini açıkladı.
Polis, zanlıların ayrıca 2023 yılı Nisan ayı içerisinde bir dükkandan muhtelif oto yedek parçaları ve bir dükkandan cep telefonu, dizüstü bilgisayar ve DVR kamera kayıt cihazı çaldığını açıkladı.
İncelenmesi gereken kamera görüntüleri ve zanlıların gösterdiği evlerde arama yapılacağını kaydeden polis, 2 gün süre istedi.
Mahkeme talebi kabul etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474