banner564

Ekonomi için büyük fırsat

Rum Hükümet Sözcüsü Prodromu, Irak’ın yeniden imarında rol alacaklarını açıkladı

Ekonomi için büyük fırsat
banner598

   Rum Sözcü Prodromos Prodromu, geçtiğimiz Pazar günü Amman’da düzenlenen Güney Kıbrıs-Yunanistan-Ürdün üçlü zirvesini değerlendirirken özellikle Güney’in, Irak’ın yeniden imarı çalışmalarına katılımının önemine dikkat çekti.

   Fileleftheros’un haberine göre Irak’ın yeniden imarı çabalarının uzun zamandır, Güney Kıbrıs dahil birçoğu için bir cazibe odağı olduğunu belirten Prodromu, Pazar günü Amman’daki üçlü zirvenin, Irak Dışişleri Bakanı’nın da katılması vesilesiyle,  benzer bir ortaklık ilişkisinin Irak’la da geliştirilmesine vesile olduğunu söyledi.
   Prodromu, Bağdat’ta bakanlar düzeyinde üçlü görüşmenin söz konusu olduğunu, bir yatırım formu düzenleneceğini belirterek “Bunlar önemli gelişmeler çünkü Irak’ın yeniden imarı masaya yatırılacak. ‘Kilit’ ülke olan Irak’ın gerek Ürdün gerek Mısır ile herhangi bir üçlü iş birliği oluşumu aracılığıyla katılım göstermesi, bu üçlü iş birliklerinin sürekli başka ülkeleri çekiyor olmasını gösterdiğinden çok önemlidir” dedi.

Şilluris memnun

   Aynı gazeteye göre Rum Meclis Başkanı Dimitris Şilluris de Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Ürdün 1’inci parlamento başkanları görüşmesinde “Ürdün gibi komşu ve dost ülkelerle stratejik ilişki geliştirmenin Güney Kıbrıs’ın, geniş iş birlikleri dokusu ve bölge devletlerinin güvenlik ve iş birliği örgütü kurması hedefini taşıyan dış politikasının ana bacağını oluşturduğunu” söyledi.
   Rum yönetiminin bu hedefinin “bölgedeki ciddi meydan okumalar ve süratli gelişmeler ışığı altında hayati önem taşıdığına” işaret eden Şilluris, Güney Kıbrıs’a yönelik meydan okumaların Türkiye kaynaklı, gerek Kıbrıs sorunuyla gerek sözde MEB’deki “enerji haklarıyla” alakalı olduğunu anlattı. Şilluris bu bağlamda Yunanistan’ın kendilerine kesintisiz destek verdiğine dikkat çekerek Ürdün’ün ve Ürdün parlamentosunun da ilkelere dayanan tezleri ile desteklediğini söyledi, teşekkür etti.
   Dimitris Şilluris, Güney Kıbrıs’ın, Ürdün’ün AB ile ilişkilerinin güçlenmesi, özellikle de Amman’ın mülteci sorununda AB’den daha çok yardım talebi için her türlü desteği vereceği vaadinde bulundu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473