banner564

Meclis gerildi

Başbakan Erhürman, “Kurallar herkes için geçerlidir” dedi, Zaroğlu, trafik suçu ile ilgili uygulanan cezaya itirazı olmadığını söyledi

Meclis gerildi
banner598

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Milletvekili Bertan Zaroğlu dün Meclis’te yaptığı konuşmada  önceki gün polisle yaşadığı tatsız olayın, kamuoyuna çarpıtılarak aktarıldığını belirtti.

Basında yer alan bazı haberlerden örnekler vererek bunların yalan olduğunu savunan Zaroğlu, başka mecralarda yapılan konuşmalardan birleştirilerek haberler yapıldığını söyledi.
Milletvekillerinin ise konuyu farklı şekilde gündeme getirdiğini ifade eden Zaroğlu, trafik suçu ile ilgili uygulanan cezaya itirazı olmadığını söyledi.
Zaroğlu, “Oradaki mesele, benim adıma kayıtlı aracın anahtarının bana verilmemesiydi” dedi.
Zaroğlu, “Polis memuru Bertan Zaroğlu’nu değil, bir milletvekilini rencide etmeye çalıştı” diyerek, “Dokunulmazlığın arkasına saklanmanın onurlu bir davranış olmadığını” söyledi.
Polisin cezasına hiçbir itirazının olmadığını, polis memurlarının elini sıkıp cezayı yazıp yazmadıklarını sorduğunu söyleyen Zaroğlu, bunun da kamera kayıtlarında olduğunu kaydetti.
Başbakan Erhürman da Meclis’teki konuşmasında, polisin olayla ilgili araştırmasının devam ettiğini ifade etti. Trafik kurallarının herkes için geçerli olduğunu belirten Erhürman, milletvekili dokunulmazlığıyla ilgisi bulunmadığını söyledi.

“Dokunulmazlıkları kaldıralım…”
Zaroğlu şöyle konuştu:
“YDP olarak burada hodri meydan diyorum, dokunulmazlıkları kaldıralım da kimin arkasından neler çıkacak görelim. Bu araba 13 Nisan tarihinde bizzat tarafımdan gidilip almak kaydıyla kiralandı. Kamera kayıtları vardır. Söylediklerimin yanlış çıkması halinde, milletvekilliğinden istifa edeceğimi bu kürsüden duyururum.”
KKTC tarihinde en büyük yolsuzluklara bir bakanın imza attığını savunan Zaroğlu, bundan böyle bu kişiye “rantiye bakan” olarak hitap edeceğini söyledi.
Yolsuzluklar hakkında milletvekillerine bazı belgeler göstererek, örnekler veren Zaroğlu, bu kişinin yolsuzlukların üzerine gidileceğini söyleyen hükümetin ortaklarından Serdar Denktaş olduğunu savundu.
Yapılan yolsuzlukları kimsenin yanına bırakmayacaklarını söyleyen Zaroğlu, üzerlerine düşen görevleri yerine getireceklerini kaydetti.

Akansoy’dan popülizm suçlaması
Yerinden söz alan CTP Milletvekili Asım Akansoy da, Zaroğlu’nun iddialarının meclisin çalışma düzenini bozduğunu söyleyerek, iddiaların doğruluğu kesinleşmeden bunları bu kürsüde konuşmanın doğru olmadığı söyledi. Akansoy, “Eğer cesaretiniz varsa bu dosyaları mahkemeye götürüp, burada popülizm yapmayınız” dedi.
Akansoy, Zaroğlu’nun sosyal medyada yaptığı paylaşımı da göstererek, eleştirilerde bulundu. Bu sırada CTP’li milletvekilleri ile YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı arasında sözlü tartışmalar yaşandı.    
Yeniden söz alan Bertan Zaroğlu da cesaretlerinden kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini belirterek, Akansoy’un bahsettiği paylaşıma da değindi ve bu tür paylaşımların sahte facebook hesabı üzerinden yapılabileceğini, bu üslubun doğru olmadığını vurguladı.

Arıklı: Polisin eğitime ihtiyacı var
YDP Genel BaşkanıErhan Arıklı da konuşmasında Zaroğlu olayına değindi. YDP Milletvekili Bertan Zaroğlu ile polis arasında dün bir olay yaşandığını da aktaran Arıklı, polisin eğitime ihtiyacı olduğunu, vatandaşa bilgi vermesi gerektiğini, sorumlu mevkide olanların açıklamalarına da dikkat etmesi gerektiğini belirtti.
Bu sırada bazı milletvekilleri ile Arıklı arasında sözlü tartışma yaşandı. Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay yaşanan tartışmalar üzerine dokunulmazlıkla ilgili yasa maddesini okudu.
Uluçay, milletvekillerinin dokunulmazlığının sadece yasama dokunulmazlığını kapsadığını  hatırlatarak, vekillerin örnek davranışlar sergilemesi gerektiğini belirtti.

Erhürman: Kurallar herkes için geçerlidir
Başbakan Tufan Erhürman, PGM’nin ve polis memurlarının konu üzerinde yaşanan tartışmalara yanıt verme şansı olmadığını anımsatarak, ne yaşandığına dair aktartılanları paylaştı.
Rutin kontrollerin yapıldığı sırada durdurulan kiralık araçta, aracı kullanan şahsın, ülkede ehliyet kullanma ve diğer tüm evrak açısından sorunlu olduğunun tespit edildiğini söyleyen Erhürman, mevzuatın bu noktada araca el konmasını gerektirdiğini, yapılanın bu olduğunu belirtti.
Kiralanan aracı kiralayan kişinin kullanmadığını ve belgelerin ibraz edilemediğini bu ikisinin trafik suçu oluşturduğunu söyleyen Erhürman, polisin olayla ilgili araştırmasının devam ettiğini ifade etti.
Trafik kurallarının herkes için geçerli olduğunu, milletvekili dokunulmazlığıyla ilgisi bulunmadığını söyleyen Erhürman, “Bu olay yaşandıktan sonra sosyal medya üzerinden yaşananlar tehlikeli boyuta ulaştı” dedi.

“Ayrımcılık bu ülkeye en büyük kötülüktür”
Erhürman, Türkiyeli Kıbrıslı ayrımı üstünden tartışmalar yapılmasının doğru olmadığını, bu konuda herkesin son derece duyarlı olması gerektiğini kaydetti.
İlgili polise yönelik tehditlerin de kabul edilemez olduğunu dile getiren Erhürman, sosyal medya aracılığıyla yapılan tehdit ve hakaret gibi olayların, şu anda da suç teşkil ettiğini, cezasının bulunduğunu belirtti.
Erhürman, polis memurlarının durdurdukları araca mevzuatı uyguladıkları  zaman bu tip bir risk üstelendiğini düşünmesi halinde iş yapamaz hale geleceklerini belirtti.
Polis içinde de çok sayıda Türkiye kökenli insan olduğunu belirten Erhürman, “Türkiyeli Kıbrıslı ayrımı yapmak bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474