banner564

3 tanık dinlendi

Kennedy Taombabwa Dede cinayeti davası dün de devam etti

3 tanık dinlendi
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa’da 29 Ocak 2018 tarihinde gerçekleştirilen Kennedy Taombabwa Dede cinayeti ile ilgili duruşmaya dün de devam edildi. Sanıklar Nidai Şanlı, Onur Körkurt, Ozan Körkurt, 17 yaşındaki S.D ve Zekeriya Kurucu yeniden mahkemeye çıkarıldı.
   İddia Makamı adına davayı yürüten Savcu Hasan Boşnak dünkü duruşmada mahkemeye 3 tanık dinletti.
   İlk tanık, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Şubesi’nde görevli polis memuru Mehmet Akif Acar, olay tarihinde polis müfettişi Erkan Yahat’tan aldığı bilgi doğrultusunda olay yerine gittiğini ve yerde sırt üstü yatmakta olan ve adının sonradan Kennedy Taombabwa Dede olduğunu öğrendiği siyahi bir şahsı gördüğünü söyledi. Olay yerinin krokisini çizdiğini belirten Acar, çizdiği kabataslak ve ölçekli krokileri mahkemeye emare olarak sundu.
   İkinci tanık Evren Gök ise 5 Şubat 2018 tarihinde, Polis Müfettişi Erkan Yahat’ın isteği üzerine, İskele Polis Müdürlüğü’nde tutuklu bulunan sanık Onur Körkurt’un vücudundaki yaraların resmini çekmek üzere hücreler kısmına gittiğini ve Körkurt’un sol el ile belinin sağ kısmında bulunan yaraları fotoğrafladığını söyledi. Gök, fotoğrafları Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz’e gösterdiğini söyledi. Gök, İdriz Deniz’in konu yaraların kabuklu eski yaralar olması nedeni ile görüş bildiremeyeceğini kendisine söylediğini de mahkemeye aktardı.

Otopsi yapılması sağlandı

   İddia Makamı’nın dünkü duruşmadaki son tanığı olan polis müfettişi Hilmi Sonoğlu, tahkikat subayı müfettiş Erkan Yahat’ın isteği doğrultusunda maktulün otopsisinin yapılmasını sağladığını ve otopsi sonucunda alınan emarelerin müfettiş Erkan Yahat’a ulaştırılmasını sağladığını anlattı. Sonoğlu, Adli Tıp Uzmanı İdris Deniz’den aldığı bilgide, maktulün ölüm nedeninin künt kafa ve göğüs travması sonucu gelişen beyin kanaması ve pnomotorak müşterek etkisi sonucu olduğunu ve ölüm saatinin, otopsi başlangıç saati olan 09.40’tan 32 ile 36 saat öncesinde gerçekleştiğini aktardı.
   İddia Makamı’nın dünkü duruşmada başka tanık hazır etmemesi üzerine dava duruşmaya devam edilmek üzere 6 Kasım tarihine ertelendi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474