banner564

Her şey şeffaf olmalı

Meclis Başkanı Siber, “Kamuoyunun sorguladığı mülkiyet kiralamaları ile ilgili savcılıktan görüş istedim” dedi

Her şey şeffaf olmalı
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, son günlerde gündemi meşgul eden hükümetin mülkiyet kiralamaları ile ilgili Başsavcılıktan görüş istediğini, gelecek görüşün hükümet ve Meclis’e iletileceğini söyledi.
Meclis’ten yapılan açıklamaya göre Siber, Taner Derviş başkanlığındaki Eşdeğer Mal Hak Sahipleri Derneği Yönetim Kurulu’nu kabul etti.
Kabulde konuşan Dernek Başkanı Taner Derviş, Anayasa’nın 7. kısmı ve 159. maddesinin terk edilmiş taşınmaz malların öncelikle eşdeğercilere verilmesini emrettiğine vurgu yaptı.
Hal böyleyken bu arazilerin usulsüz şekilde bir takım çevrelere verildiğini savunan Derviş, derneğin Yüksek İdare Mahkemesi’nde bu konular ile ilgili açtığı bir davada haklı bulunduğunu ve mahkemenin İTEM yasasının uygulanmasını emrettiğini anımsattı. Bu kararın yerine getirilmediğini ifade eden Derviş, bugüne kadar yapılmış usulsüzlüklerin iptal edilmesi ve eşdeğer kapsamına alınması gerektiğini söyledi.

Siber: KKTC’yi yaşatmak lafla olmaz…
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, ülkede sosyal adaletin yara almasının ilk kez usulsüz eşdeğer uygulamalarıyla başladığını, bugün yaşanan birçok sorunun temelinde de bunun yattığını belirtti.
Siber, bugün hükümetin yaptığı mülkiyetle ilgili bazı icraatların da yeniden kamuoyunda tartışmalar yarattığını söyledi. 
Eşdeğercilerin mağdur bir kesimi temsil ettiğini belirten Siber, heyete hitaben, “Haklı olan, ancak üzerinde 50 yıl geçtiği için gitgide yaşlanan, bıkan, çaresizliğe gömülen bir kesimin sesi olarak buradasınız” dedi.

“Zararın neresinden dönülürse kardır…”
Siber, şöyle devam etti:
“Hukuk devletinde yaşıyoruz, kendi yasalarımıza uymak zorundayız. Yasalar toplum yararına uygulamalara engel ise, yasa değişikliği yapılabilir ama yasalara uymama hukuk devletinde olmaz, olamaz. Engel eşdeğer mi? O zaman eşdeğer ile ilgili işlemler tamamlanır. Bu durum için geç kalınmıştır. Ancak kamuoyu vicdanı daha büyük yara almadan zararın neresinden dönülürse kârdır.” 
Meclis Başkanı olarak kamuoyunun gündeminde olan bazı arazi kiralama kararlarıyla ilgili olarak Savcılıktan, Anayasa, İTEM yasası ve Anayasa Mahkemesi kararlarına uygunlukla ilgili görüş istediğini de açıklayan Siber, Savcılıktan gelecek görüşün hükümet ve meclis ile paylaşılacağını vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2017, 12:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473