banner564

‘İkinci çarpışma’

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Cumhurbaşkanı Akıncı’nın son açıklamaları Rum basınında geniş yer buldu

‘İkinci çarpışma’
banner598

  Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın son açıklamaları Rum basınında geniş yer aldı. Alithia gazetesi konuyla ilgili haberi,  ‘Akıncı’nın, Türkiye ile ikinci çatışması’ başlığıyla manşetinden verdi.

   Fileleftheros ise “Türkiye’den 9 Şart, Mevlüt Çavuşoğlu’nun Ültimatom  Olarak Kaydettiği Müzakereler-Çözüm İçin ‘Gerekler’.. Akıncı, Ankara’nın Kıbrıslı Türklerden Talep Ettiklerinden Hoşnutsuz”  başlık ve spotlarıyla manşete çektiği haberinde, Çavuşoğlu’nun AA’ya açıklamasının Kıbrıs sorunuyla ilgili bölümünü aktardı.
   Çavuşoğlu’nun açıklamasının Kıbrıs ile ilgili bölümünün satırbaşları madde madde sıralanan haberde Cumhurbaşkanı Akıncı’nın dünkü yazılı açıklaması şu yorumla aktarıldı: 
“Çavuşoğlu’nun  Kıbrıs sorunundaki yeni çabaların arifesinde koştuğu şartlar ve Türkiye’nin genel davranışı yeniden Mustafa Akıncı’nın tepkisini çekti. Yazılı açıklamasında, nasıl Kıbrıslı Rumların azınlığı olmak istemediği kadar,  Kıbrıslı Türklerin Türkiye’nin memuru haline dönüşmesini de istemediği mesajını verdi.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474