banner564

Söz değil icraat istedi

Yücetürk, Şubat 2019’a kadar engellilere yönelik istihdam yapılmazsa Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını belirterek hükümeti uyardı

Söz değil icraat istedi
banner598

 Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk, 12 yıldan beri kamuya engelli istihdamı yapılmadığını savunarak, 2019 Şubat ayına kadar 50-60 kişiye istihdam sağlanmadığı takdirde Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını söyledi. 

Yücetürk, “Hükümetten söz değil icraat bekliyoruz” diyerek, ülkede yaşayan 5 bin 500’ü aşkın engellinin Dünya Engelliler Dayanışma Günü’nü kutladı. 
Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu, 3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi. 
Etkinlikler çerçevesinde Federasyon Yönetim Kurulu üyeleri, diğer dernek ve özel eğitim okul temsilcileri, dün  sabah, Atatürk Anıtı’na, Dr. Fazıl Küçük Anıtı’na ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt kabrine çelenk sundu. 
Daha sonra Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Merkez binasında, Federasyona bağlı K. T. Görmezler Derneği, K.T. Zihinsel Engelliler Derneği, Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği, K.T. İşitme-Konuşma Engelliler Derneği ve Engelli Aileleri Dayanışma Derneği yetkililerinin de katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. 
Toplantıda dernekler adına Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk konuşma yaptı. 

Yücetürk: İstihdam yapılmadı
Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk, 3 Aralık Dünya Engelliler Dayanışma Günü’nün her yıl etkinliklerle kutlandığını söyleyerek, amacın kamuoyu yaratılması ve engellilerin sorunlarının aktarılması olduğunu belirtti. 
Sosyal ve ekonomik sorunların dile getirildiği Dünya Engelliler Dayanışma Günü’nde taleplerini içeren 14 maddelik metni yetkililere ulaştıracaklarını kaydeden Yücetürk, sorunlara değindi. 
Kamuya 12 yıldan beri istihdam yapılmadığını savunan Yücetürk, 653 kişinin istihdam edilmeyi beklediğini belirtti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474