banner564

Türk ordusu güvencemizdir

14. Zırhlı Tugay Komutanı Dirican’ı ziyaret eden Töre, “Garantiler bizim için tabudur, asla vazgeçilemez” dedi

Türk ordusu güvencemizdir
banner598

 Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Zorlu Töre, 14. Zırhlı Tugay Komutanı Albay Murat Dirican’ı 

Ziyaret ederek, komutanlık bahçesine zeytin fidanı dikti. 
Zeytin fidanı dikiminde konuşan Zorlu Töre, zeytin fidanının hem zaferi hem de barışı simgelediğini, Kıbrıs Türk halkının 1974  Mutlu Barış Harekâtı’ndan sonra huzur, güven, barış ve özgürlük içerisinde yaşamını sürdürmekte olduğunu vurguladı.
Töre, “Garantiler bizim için tabudur, asla vazgeçilemez. Türk ordusu bizim yegâne güvencemizdir. Zırhlı Tugay’ımız düşmana korku bizlere moral vermektedir. Ordu-millet el ele Kıbrıs’ta ebediyen var olacağız” dedi.

Töre, eğitimcileri kabul etti
Öte yandan Cumhuriyet Meclisi Başkan Vekili Zorlu Töre, Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası’nı kabul etti. 
Töre'nin makamında yer alan kabulde, sendika başkanı Himmet Turgut, yeni kurulan bir eğitim sendikası olduklarını belirterek, sendika hakkında bilgi verdi. 
Turgut, toplumun geleceğinin gençlik olduğu bilinciyle, öğretmenin gerçek değerini bulması ve sıkıntılarını çözmesi amacıyla hızlı adımlarla sendikal yaşamda yer alacaklarını söyledi. 
Uzlaşı içinde çalışacaklarını ifade eden Turgut, "Eğitimde eski yasalar tüzükler yenilenmeli, bu konuda sizden destek isteyeceğiz" dedi. 
Zorlu Töre de, öğretmenlik mesleğinin yeni nesillerin yetiştirilmesinde çok onurlu bir meslek olduğunu belirterek, "keşke öğretmen olabilseydim" dedi. 
Töre, öğretmenlerin kutsal bir görev üstlendiğini belirterek, "Milli manevi değerleri öğreten öğretmendir. Öğretmenlerimiz Ulusal mücadelede ve milli dava döneminde önemli görevler üstlendi. Hepsini rahmetle saygıyla anıyorum" dedi. 
Töre, Milli ve manevi değerleri korumanın,  gençleri bu değerleri koruyarak geleceğe taşımanın öğretmenlerin görevi olduğuna da işaret ederek, sendikaya sendikal  yaşamda başarılar diledi ve Devlet ile gençlerin öğretmenlerden çok şey beklediğini vurguladı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473