banner564

Yorumsuz

Öğrenci ehliyetiyle kamyon süren ve Nefi Yazıcı’nın ölümüyle sonuçlanan trafik kazasından yargılanan Orun Cumayev’e 20 ay hapislik verildi

Yorumsuz
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Ötüken’de 26 Haziran 2019 tarihinde meydana gelen ve Nefi Yazıcı’nın ölümü ile sonuçlanan trafik kazası nedeniyle yargılanan Türkmenistan uyruklu Orun Cumayev, 20 ay hapse mahkûm edildi. İddia Makamının olgularına değinen Ağır Ceza Mahkemesi, kaza esnasında kamyonu kullanan sanığın öğrenci ehliyeti ile araç kullandığını ifade etti.
Kararı açıklayan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti başkanı Fatma Şenol, görgü tanığı ifadesine göre Nefi Yazıcı’nın, kaza esnasında bir aracı geçerek sağ şeride geçtiğini, kamyon sürücüsü olan sanığın da şerit değiştirerek sağ şeride geçtiğini, müteveffanın yeniden şerit değişmesi sonucu kazanın gerçekleştiğini belirtti. Şenol, kazada Nefi Yazıcı’nın ciddi katkısal kusuru bulunduğunu, bu hususun da sanık lehine değerlendirildiğini belirtti.
Sanığa amme menfaati gereği hapislik dışında bir ceza verilemeyeceğini belirten Şenol, 20 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474