banner564

‘Gurbet Yolu’ büyüledi

Lefkoşa Müzik Derneği Türk Müziği Korosu’nun konserine büyük ilgi

‘Gurbet Yolu’ büyüledi
banner598
Türk sanat müziği alanında çalışmalarını sürdüren Lefkoşa Müzik Derneği Türk Müziği Korosu, hazırladığı yılın ilk konserini 4 Mayıs Çarşamba akşamı müzikseverlere sundu. 
   Şef Aydın Hikmet’in yönetiminde Türk Maarif Koleji Rauf R. Denktaş Kültür Merkezi’nde yer alan konserde hem yerli hem de Türkiye’den seçkin bestekarların Hüseyni ve Uşşak makamlarından seçilen eserleri seslendirildi. 
   Burcu Çıngı’nın sunumunda Dernek Başkanı Hasan Akar’ın yaptığı açış konuşmasıyla başlayan ve Derneğin koro ve saz elemanlarının muhteşem performansıyla sunulan konseri izdiham derecesinde oldukça kalabalık bir halk kitlesi izledi. Salonu dolduran izleyicilerin çalınan şarkılara gerek sesleriyle gerekse alkışlarıyla eşlik ettiği konserde, Ege yöresinden bir türkünün çalındığı esnada dans sanatçısı Özkul Yaşın’ın Ege efesini canlandırması da konsere ayrı bir coşku kattı.

Alkışlar Peyman Uzun’a 
Türk sanat müziği alanında Kıbrıs’ın yetiştirdiği usta seslerden biri olan ve yıllarca bu alanda emek vererek gönüllerde taht kuran Peyman Uzun, Lefkoşa Müzik Derneği’nin daveti üzerine Gurbet Yolu konserine konuk sanatçı olarak katıldı. Peyman Uzun konserde seslendirdiği şarkılarla izleyenlere duygu dolu dakikalar yaşattı. Yıllardır sahnelerden ayrı kalan Peyman Uzun Lefkoşa Müzik Derneği Türk Müziği Korosuyla birlikte seslendirdiği şarkılar sonrasında izleyenler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.


Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2016, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473