banner564

Vize için 2 ağır koşul

Rum hükümeti, ‘ülkeye yasadışı giren herkesin gönderilmesini ve Türkiye ile AB ülkelerinin polis ve mahkemeleri arasında işbirliğini şart koşuyor

Vize için 2 ağır koşul
banner598
Rum Dışişleri Bakanı Yannakis Kasulidis; Türk vatandaşlarına vizenin kaldırılması için 2 önemli şart ileri sürdüklerini açıkladı. 
   Sürecin ayrıntılarına değinen Kasulidis, iki koşuldan birinin’geri iade anlaşması’ (yani ülkeye yasadışı giren herkesin gönderilmesi) diğerinin Türkiye ile AB ülkesi polis ve mahkemelerin işbirliği yapmaları’ koşulu olduğunu vurguladı.
   Kasulidis, “Bu şartlar yerine getirilmezse, Kıbrıs, vizenin kaldırılması aleyhine oy verecek” dedi.
   Öte yandan Haravgi gazetesi, AKEL’in, Türk vatandaşlarına vizelerin kaldırılması konusunun, Kıbrıs sorununun çözümüne olası etkileri konusunda endişeli olmadıklarını yazdı.
   AKEL adına açıklamada bulunan Stefanos Stefanu’nun, Türk vatandaşlarına “Schengen” ülkelerine girişlerde vizenin kaldırılması tavsiyesinin Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyinde onaylanması durumunda Türk vatandaşlarının Birleşik Krallık ve İrlanda dışındaki AB ülkelerine girip, bir süre kalabileceklerini ancak daimi ikamet ya da çalışmanın söz konusu olmadığını belirtti.
    Stefanu, Türkiye’nin diğer üçüncü ülkelerden farklı hiçbir ayrıcalığa sahip olmayacağını ve Türkiye’nin tüm şartları yerine getirmesi gerektiğini vurgulayarak, AKEL olarak Kıbrıs sorununun çözümü müzakerelerinin devam etmesi gerektiği düşüncesini taşıdıklarının altını çizdi.
Stefanu ayrıca, “ülkenin demografik yapısını korumak için Türk vatandaşların daimi yerleşmelerine sınırlama getiren dörde bir (4:1) oranı uzlaşısının benimsenmesi gerektiğini” de öne sürdü.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2016, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473