banner564

Sahte kaşe bulundu

Erülkü’nün 104 bin liralık 4 çekini Abdülkadir Şeker’e götürmek yerine bozdurup harcamakla suçlanan Muhammet Mustafa Ömeroğlu, eniştesini de yakıyordu

Sahte kaşe bulundu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da mal bedeli karşılığı olarak Oktay Erülkü Ticaret tarafından başkasına vermesi için kendisine emanet edilen 104 bin 550 TL tutarındaki 4 adet çek yaprağını sirkat eden, bunun 74 bin 950 TL’sini bozan Muhammet Mustafa Ömeroğlu yakayı ele verdi.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Karagil, zanlının 22 Nisan 2016 tarihinde Türkiye’de faaliyet gösteren “Solhan Trading” isimli şirketin Gazimağusa temsilcisi Abdürkadir Şeker tarafından Oktay Erülkü Ticaret Ltd’e satılan malların bedelini Abdülkadir Şeker’e vermek için kendisine emanet edilen 104 bin 550 TL tutarındaki 4 adet çek yaprağını sirkat ettiğini söyledi. 

Kaşeyi vurup çeki bozdu…
Zanlının 74 bin 950 TL meblalı çekin arkasına Solhan Trading adına yaptırdığı kaşeyi vurup imzaladıktan sonra konu çeki bozdurduğunu da aktaran Karagil, ilk etapta zanlı ve M.C.A ismindeki eniştesinin mesele ile ilgili bağlantılı olarak tutuklandığını ve zanlının evinde yapılan aramada Solhan Trading adına kaşenin bulunup emare olarak alındığını söyledi. Zanlının eniştesinin mesele ile ilgili bağlantısının olmadığı anlaşıldığından serbest bırakıldığını belirten Karagil, zanlının ise verdiği ifadesinde konu çekleri Lefkoşa’da bir finans şirketine verdiğini iddia ettiğini ifade etti.

3 gün tutuklu kalacak
Soruşturmanın henüz yeni başladığına dikkat çeken Karagil, zanlının soruşturma maksatlı 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülebilmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2016, 09:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473