banner564

8 kişi gözaltında

Devleti 25 milyon zarar uğrattığı gerekçesiyle Sakarya’daki vagon fabrikasına operasyon düzenlendi

 8 kişi gözaltında
banner598

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Türkiye Vagon Sanayi A.Ş.'nin (TÜVASAŞ) Bulgaristan Demiryolları'na yaptığı vagon ihracaatında devleti 25 milyon lira zarara uğrattığı iddiasıyla yürüttüğü soruşturma kapsamında TÜVASAŞ eski Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki ile birlikte 8 kişi gözaltına alındı.

Sakarya Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Bulgaristan'a yapılan vagon ihracaatında devleti zarara uğrattıkları gerekçesiyle rapor hazırlanırken, soruşturma başlatıldı. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şubesi ekipleri soruşturma kapsamında bu sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Polisler fabrikaya gelerek çok sayıda evrağa el koydu. Polis, bir süre önce emekliye ayrılan TÜVASAŞ'ın eski genel müdürü İbrahim Ertiryaki ile birlikte fabrikanın üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 8 kişiyi gözaltına aldı. Soruşturma kapsamında ayrıca çok sayıda kişi de bilgilerine başvurulmak üzere Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Sayıştay 25 milyon lira zarar oluştuğunu belirledi
Sayıştay’ın, 2013 Denetim Raporu'na göre Türkiye Vagon Sanayi A.Ş.'nin 2012 ve 2013 yılında Bulgaristan'a 75,1 milyon TL'ye anlaştığı 30 vagon için 88,6 milyon TL harcama yaptığı, vagonların satışından kaynaklanan 13,5 milyon TL zarar ile birlikte şirket 4 milyon Euro tutarında gecikme cezası ödediği yer alıyor. Raporda, "Proje tutarı 32 milyon 205 bin Euro olan sipariş yaklaşık 25 milyon TL gibi büyük bir zarar ile sonuçlandı. Zararın oluşmasında gerek sözleşme, gerekse üretim sürecindeki idari bilgi ve deneyim eksiklikleri ile proje sürecinin gerekli özenle yönetilememesinden kaynaklandığı tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2016, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474