banner564

AKP neden susuyor?

MHP’li Ümit Özdağ, Suriye ordusu ve Rus hava kuvvetlerinin Türkmenlere yönelik bir etnik temizlik uyguladığını söyledi

AKP neden susuyor?
banner598
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Suriye ordusu ve Rus hava kuvvetlerinin Bayırbucak bölgesi üzerinden Türkmen dağını aşarak Türkmenlere yönelik bir etnik temizlik uyguladığını söyledi. Özdağ, bu etnik temizliğin bir amacının da Esad’ın Türkiye sınırına kadar olan bölgeyi Arap Alevi nüfus ile iskan etme politikasını yaşama geçirmek olduğunu kaydetti.
MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın toplantısı düzenledi. Suriye'deki Bayırbucak Türmenlerinin durumuna değinen Milletvekili Ümit Özdağ, “PKK-PYD Suriye’nin kuzeyinde Türkmenlere yönelik etnik temizlik uygularken IŞİD Irak’ta Telafer’den başlayıp Halep’in kuzeyine kadar Halep-Kilis arasındaki bölgede Türkmenlere yönelik yerleşim yerlerini imha dahil bir etnik temizlik uyguluyor. Esad rejimi de AKP’nin Suriye politikasının intikamını Türkmenler üzerinden almaya çalışmaktadır. Böylece Ortadoğu’da Türkmen varlığının tasfiyesi yeni bir aşamaya ulaşmış görünmektedir. Bayırbucak Türkmenlerine yönelik bu etnik tasfiye politikası sürerken AKP hükümetinden ve Dışişleri Bakanlığından bu ağır saldırıya rağmen 10 günden beri bir açıklama gelmemiş olmasının da altını çizmek istiyorum. 19 Kasım 2015’te İsrail’in Doğu Kudüs’te yapmış olduğu inşa programını kınayan bir açıklamaya rağmen Türk Dışişleri Bakanlığı, Türkmen Dağı’nda gerçekleşen saldırı konusunda bazı girişimlerde bulunduklarını biliyoruz ancak henüz gereken açıklamayı yapmış değildir.” eleştirisinde bulundu.
Suriye’nin Rusya ittifakının 10 gün önce Suriye iç savaşında yeni bir cephe açtığını belirten Özdağ, gelişmeleri şöyle aktardı: “Bayırbucak bölgesi ve bu bölgenin önemli stratejik merkezi olan Türkmen Dağı'na yönelik ağır saldırılar başlattı. 10 günden bu yana Rus hava kuvvetlerine bağlı savaş uçakları ve helikopterler bölgeyi vururken Suriye ordusu da karadan ilerlemek için değişik girişimlerde bulundu.”

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2015, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474