banner564

Koalisyon şart

DSP Lideri Türker, olası bir erken seçimde AK Parti’nin oyunun yüzde 30’a kadar düşeceğini savundu

Koalisyon şart
banner598
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, kurulacak koalisyon hükümeti döneminde demokrasinin tekrar işleme olanağı bulunacağını söyledi. Erken seçimin AK Parti'nin oylarını düşüreceğini iddia eden Türker, “Şuanda erken seçimi isteyecek en son parti AK Parti’dir. Çünkü baraj düşürülmeden bir seçim yapılırsa AK Parti’nin oyu yüzde 30’a kadar düşer. Çünkü bir kere AK Parti’nin oyu iktidarı sağlayamayacak konuma geldiği görüldü.” dedi. 
DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin İstanbul il başkanlığında düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Gündeme ilişkin açıklamalar yapan Türker Koalisyon hükümetinin kurulacağını inandığını belirtti. CHP’nin koalisyonu kurmaya istekli olduğunu kaydeden Türker, “Şuanda 3 
partininde 55 milletvekilinin aşan bir yapıları var. Çok gündeme getirdikleri 17-25 Aralık konusunu hemen meclise taşıyabilirlerdi. Ama hangisinin ortak olacağı kesin olmadığı için 3 partide koalisyonun kurulmasını bekliyor. Şuanda temel ilkeler konusunda çalışmalar yapılıyor. Bu konuda cumhurbaşkanı gündemi doldurmak adına sanki koalisyon kurulmasa erken seçimi gündeme getirip aba altından sopa gösteriyor.” diye konuştu. 
Erken seçime gidildiği takdirde AK Parti’nin oylarının düşeceğini vurgulayan Türker, “Şuanda erken seçimi isteyecek en son parti AK Parti’dir. Çünkü baraj düşürülmeden bir seçim yapılırsa AK Parti’nin oyu yüzde 30’a kadar düşer. Çünkü bir kere AK Parti’nin oyu iktidarı sağlayamayacak konuma geldiği görüldü. Şimdi istedikleri kadar piyasalar desinler, iş adamları desinler bunlar seçim yolunda yalnızca medya yolu ile etkilidirler. Ben koalisyonun kurulacağını bekliyorum. Bu konuda 2. tur başlar başlamaz aslında koalisyonun şuanda konuşulan bakanlık konusu. Hangi partinin hangi bakanlığı alacağı konuşuluyor. Sarayın olumsuzluğu bir tek AKP ile ortak olacak olan CHP veya diğer parti ise yalnızca bazı bakanlarını veto edebilir. Bununda yolu o bakanları veto etmeyecek şekilde seçmektir bu işi birlikte götürürler.” açıklamasını yaptı.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2015, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473