banner564

Türkiye'de bin 212 yeni vaka

Artış var

Türkiye'de  bin 212 yeni vaka
banner598

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 12 Ağustos 2020 günlük Coronavirüs tablosunu açıkladı. Türkiye'de son 24 saatte bin 212 kişiye Covid-19 tanısı konuldu, 18 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 244 bin 392, can kaybı 5 bin 891 oldu.
Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alan ve Bakan Fahrettin Koca'nın da Twitter'dan paylaştığı, "Türkiye Günlük Coronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre, bugün 67 bin 237 test yapıldı, bin 212 kişiye Covid-19 tanısı konuldu.
Son 24 saatte 18 hasta hayatını kaybetti, 934 kişi iyileşti. Covid-19 tedavisi tamamlananların sayısı ise 227 bin 89 oldu.
Toplam test sayısı 5 milyon 454 bin 988, vaka sayısı 244 bin 392, can kaybı 5 bin 891 olarak kayıtlara geçti.
Ağır hasta sayısı 632, hastalarda zatürre oranı ise yüzde 8,2 oldu.

Koca: Gevşeme bize bu günlerimizi aratabilir
Bu arada Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, Ekim, Kasım aylarına dikkat çekerek, "Altını çizerek ifade etmek istiyorum. Tedbirlere riayet hala istediğimiz, arzuladığımız seviyede değil. Bu konudaki gevşeme bize bu günlerimizi aratabilir. Özellikle Ekim, Kasım aylarında gribal enfeksiyonların da devreye girmesiyle riskin daha fazla artması muhtemeldir" dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı yazılı açıklamada toplantının ana gündemini paylaştı.
Öğrenci aileleri başta olmak üzere, bütün halkın merakla beklediği okulların eğitim-öğretime hazırlanması konusunun birinci gündem maddesi olduğunu belirten Koca, bunun yanı sıra, salgının dünyadaki ve ülkemizdeki seyri, vaka artışının sebepleri, vaka sayılarının arttığı illerde alınacak önlemler, hastane kapasiteleri ve aşı çalışmalarının ele alındığını belirtti.
Koca’nın açıklamaları şu şekilde devam etti;
Covid-19 salgını, dünyada hız kesmeden yayılmaya, ekonomileri, çalışma hayatını, sosyal hayatı, eğitimi etkilemeye, daha trajik olan sağlık boyutuyla, can almaya devam ediyor. Bugün itibariyle tespit edilebilen vaka sayısı 20 milyon 500 bin, can kaybı ise 746 bini buldu.
Birçok ülkede vakaların tespitinin sağlıklı şekilde yapılmadığını biliyoruz. Ülkelerin büyük bölümü, sağlık altyapısı itibariyle imkânları elvermediği için yeterli tespiti yapamıyor. Türkiye, vaka sayılarını ilk günden beri şeffaf şekilde açıklamaktadır.”

Temizlik, maske, mesafe
Koca alarma durumunda olunması gerektiğini de söyledi. Koca,  “Bugünlerde, vaka sayılarına göre daha üst seviyede bir alarm halinde olmamız öngörülen risklere bir hazırlıktır. Kaygıları anlayabiliriz. Fakat spekülasyonlar, tedbirden çok tehdide hizmet etmektedir.
Hem kendi sağlığımız, hem sevdiklerimizin hayatı üç basit kurala bağlı. Temizlik, maske, mesafe. Bu kuralları dikkate almazsak, yarın karşımıza kontrol edilemez bir tablo çıkabilir” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474