banner564

Rum ordusuna destek

Fransız uçakları ve İsrail helikopterleri 4 günlük tatbikat sonrasında adadan ayrıldı

Rum ordusuna destek
banner598

Güney Kıbrıs’ta yayımlanan Haravgi gazetesi, “Rafale” tipi iki Fransız savaş uçağı, Fransız Hava Kuvvetleri’ne bağlı bir nakliye uçağı, aynı zamanda İsrail Hava Kuvvetleri’ne bağlı 4 helikopterin Baf Havaalanı’ndan ayrıldığını yazdı.
   Uçak ve helikopterlerin Rum Milli Muhafız Ordusu’yla (RMMO) işbirliği içerisinde tatbikata katıldığını yazan gazete, savunma işbirliğinin gelişmekte olduğuna dikkat çekti.
   Haravgi haberi “Tahammül Testi- Gerilimin Yatıştırılması Çağrısında Bulunuyorlar- Fransız Savaş Uçakları MEB’in Üzerinde- Erdoğan: Gelin Herkes Tarafından Kabul Edilebilir Bir Formül Bulalım” başlığıyla verdi.
   Politis ise “Yunanistan AB’ye Oynuyor- Diplomasinin Çözüm Bulmasını Bekliyorlar- Oruç Reis’ten Ne Bekleyelim?” başlıklı haberinde Türk-Yunan gerilimine dikkat çekti.

Oruç Reis gündemde

 Bu arada Türkiye’nin “Oruç Reis” sismik araştırma gemisiyle bölgede gerçekleştirdiği faaliyetler bugünkü Rum gazetelerinde geniş bir şekilde yer buldu.
   Fileleftheros gazetesi “Türkiye’den Sinir Harbi- Türkiye Doğu Akdeniz’deki Tahriklerini Artırıyor ve Gerilimi Muhafaza Ediyor- Atina Diplomasi Mızrağıyla Misilleme Yapıyor” başlıklarıyla geniş yer verdiği haberinde, “Doğu Akdeniz’deki durumun bir sinir harbine dönüştüğünü ve Ankara’nın tüm saflardaki provokasyonlarıyla baskıyı artırarak, gerilimi uç noktalara götürdüğünü” iddia etti.
Atina’nın ise diplomatik anlamda hareket ederek, siyasi bir karşı saldırı hazırlamakta olduğunu öne süren gazete, Yunanistan deniz kuvvetlerinin teyakkuzda olduğunu ve Oruç Reis gemisinin faaliyetlerini yakından izlemekte olduğunu belirtti.
   Gazete iç sayfadan “Gerginliği Kırmızıda Tutuyor- Türkiye’den Yeni Sismik Araştırma İlanıyla Sinir Harbi” başlıklarıyla geniş yer verdiği haberinde ise, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’le telefonda görüştüğünü yazdı.
Hükümet sözcüsü açıklamasına göre, Miçotakis, telefon görüşmesi sırasında Anastasiadis’i, Türkiye’nin gerçekleştirdiği iddia edilen son yasa dışı eylemlerinin ardından, Yunanistan kıta sahanlığı ve MEB’indeki durum, aynı zamanda Türkiye’nin uluslararası hukuk ve deniz hukukuna aykırı olduğu iddia edilen eylemlerinin önlenmesi için, Avrupalı ve diğer devletlerin yaptığı temaslarda hakkında bilgilendirdi.
Görüşme sırasında “iki lider arasında Türk yayılmacılığının göğüslenmesi için alınması gereken önlemler konusunda bir koordinasyon ortaya çıktığı, aynı zamanda iki liderin sürekli temas içerisinde olma konusunda mutabık kaldıkları” da ifade edildi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 4 yıl Önce

Cok korktuk bugun dumenini parcaladigimiz firkateyni hatirla senin firkateynini de ucak gemini de patlatmayi biliriz

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474