banner564

Yine canlar yandı

Bartın’da meydana gelen maden kazasında çok sayıda ölü var

Yine canlar yandı
banner598

Bartın'ın Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde, yeraltında patlama meydana geldi. 
Olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Çok sayıda ölü ve yaralının olduğu belirtilirken, gazetemiz yayıma hazırlanırken can kaybı sayısı 14 olarak açıklanmıştı.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında dün saat 18.15 sıralarında -300 kotunda nedeni belli olmayan kısmi bir patlama meydana geldi. 110 kişinin çalıştığı madende çok sayıda can kaybı olurken, 30’ya yakın işçi yaralandı, 50’ye yakın işçi de göçük altına kaldı.  Patlamayı haber alan çalışanların yakınları maden ocağına akın etti.  Çalışmalar sırasında bazı işçiler ocaktan çıkarıldı.  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, bölgeye, Bartın İl AFAD, Emniyet, 112, İtfaiye, Jandarma ve TTK'ya ait tahlisiye ekipleri, Sakarya İl AFAD, Kütahya İl AFAD ve Eskişehir İl AFAD ekipleri ile Kütahya, Zonguldak, Karabük ve Eskişehir İl AFAD müdürlerinin sevk edildiği belirtildi.

Ocaktan çıkan işçi: Göz gözü görmedi
Bartın Valisi Nurtaç Arslan, patlamanın meydana geldiği TTK Amasra Müessese Müdürlüğü’nde “Kim çıktı aşağıdan? Durum nedir?” diyerek maden ocağından çıkan işçi ile konuştu. Maden ocağından çıkan işçi, “Hiçbir şey bilmiyoruz. Toz-duman oldu, ne olduğunu bilmiyoruz, gözükmedi. Kendi imkanlarımla çıktım. Patlama büyük ihtimalle de tam olarak, yani biz biraz geride olduğumuzdan dolayı sadece basınç oldu. Basınçtan dolayı toz kütlesi oldu, göz gözü görmedi” dedi.

Soruşturma başlatıldı
Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, meydana gelen patlamaya ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi. Olaya ilişkin 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği, soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edildiği kaydedildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, olayın bütün boyutlarıyla soruşturulacağını duyurdu. Bakan Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Amasra'da maden ocağındaki patlama sebebiyle yaralanan ve madende mahsur kalan işçilerimize/ailelerine büyük geçmiş olsun. Yaralı işçilerimize acil şifalar diliyorum. Patlamayla ilgi Amasra Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlatmıştır. Hadise bütün boyutlarıyla soruşturulacaktır” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2022, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473