banner564

Ocak 2019’da  tamamlanacak

230 metre kare büyüklüğünde ve 300 kişinin ibadet edebileceği Lefkoşa Sanayi Camisinin temeli atıldı

Ocak 2019’da  tamamlanacak
banner598

 Abdullah SUİÇMEZ

Kıbrıs Vakıflar İdaresi, Sanayi Dairesi, Lefkoşa Sanayi Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği katkıları ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği Kalkınma ve Ekonomi İşbirliği Ofisinin finansmanı ile Lefkoşa Sanayi Bölgesinde inşa edilecek caminin temeli dün atıldı. Elde edilen bilgilere göre, 2019 yılının ocak ayında tamamlanması hedeflenen cami 230 metre kare büyüklüğünde ve 250-300 kişinin aynı anda ibadet edebileceği büyüklükte olacak.
Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde yer alan caminin temel atma töreni saygı duruşu ve istiklal Marşının okunması ile başladı, ardından Kuran-ı Kerim okundu.

Birtek: Önemli bir eksik giderilecek
Lefkoşa Sanayi Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyesi Vahit Behçet Birtek, yıllardır organize sanayi bölgesinde cami eksikliğinin hissedildiğini ifade ederek, caminin yapılması için yaptıkları çalışmaları anlattı.
Birtek, “Sanayi bölgesindeki esnaf hem vakit namazlarını hem de Cuma namazını eda etmek için Göçmenköy ve civardaki camilere gidiyordu. Caminin inşaatının tamamlanması ile önemli bir eksik giderilmiş olacak. Katkı koyanlardan Allah razı olsun” dedi.

‘Allah içinde dua etmeyi nasip etsin’
Türkiye Din Hizmetleri Müşavirliği Koordinatörü Ahmet Çelik ise, müşavirliğin yaptığı çalışmaları aktararak, KKTC’nde 86 din görevlisi ile halka hizmet vermeye çalıştıklarını kaydetti. Çelik, sanayi bölgesindeki esnaf ve vatandaştan gelen talep üzerine başlatılan caminin hayırlara vesile olmasını diledi.
Din İşleri Başkan Yardımcısı Fahrettin Öğdü ise cami temelinin atılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, ‘Allah içinde dua etmeyi nasip etsin’ dedi
Temel atma töreninde; Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekilleri Sunat Atun ve Ersin Tatar da birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından dua okundu, kurban kesildi, daha sonra temel atma töreni gerçekleştirildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473