banner564

“Süratli sürücü istemiyoruz”

Şehit Tuncer İlkokulu öğrencileri, Lefkoşa’da yürüyüş düzenledi, önemli mesajlar verdi

“Süratli sürücü istemiyoruz”
banner598
Doğuş Özokutan ÇİFTÇİOĞLU
Şehit Tuncer İlkokulu öğrencileri, Trafik Kazalarını Önleme Derneği (TKÖD) ile Kuzey Kıbrıs Turkcell’in katkıları ve Lefkoşa Türk Belediyesi zabıta ekibinin de katılımıyla 2-8 Mayıs Trafik Haftası kapsamında Lefkoşa’da yürüyüş düzenledi.
Yetkililerin yol planlanmasını çocuk, yaya ve bisikletlilere göre yapması ve araç sürücülerinin çocukları koruyacak şekilde araç kullanması için farkındalık yaratmayı amaçlayan yürüyüş, saat 09.30’da Şht. Tuncer İlkokulu’ndan başladı ve Mehmet Akif Caddesi’nde son buldu.
Öğrencilerin “trafikte sakatlanmak istemiyoruz”, “süratli sürücü istemiyoruz”, “trafikte beni fark et” yazılı pankartlar taşıdığı etkinliğe Polis Trafik Müdürü Ahmet Beşerler, TKÖD Başkanı Mehmet Avcı ve Şehit Tuncer İlkokulu Müdürü Güven Varoğlu da katıldı.
Polis Trafik Müdürü Ahmet Beşerler, etkinlikte yaptığı konuşmada, trafikte güvenlik için farkındalığın önemine değindi.
2015 yılında meydana gelen kazalarda 28 kişinin öldüğünü, 928 kişinin yaralandığını ve yaralananlardan bazılarının ömür boyu sakat kaldığını ifade eden Beşerler, kazalar sonucu 21 milyon 500 bin TL maddi kayıp meydana geldiğini de belirtti.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2016, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473