banner564

Güven verdi

Bakanlara yönelik başlattığı ziyaretlerine devam eden Büyükelçi Kanbay, “İşbirliği içerisinde çalışacağımıza ve güzel işler yapacağımıza eminim” dedi

Güven verdi
banner598
Raif UZKAN
Türkiye Cumhuriyeti (TC) Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, yeni bakanlara yönelik başlattığı ziyaretlerine dün de devam etti.
Ekonomi ve Enerji Bakanı Atun, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner'e ayrı ayrı nezaket ziyaretinde bulunan Derya Kanbay, yeni hükümetin çalışmalarının halkın yararına olacağına inandığını, hükümetin çalışmalarında Türkiye’nin desteğinin devam edeceğini ifade etti.
Kanbay, “Türkiye Cumhuriyetiyle de yakın, dostane ve samimi işbirliğini gerektiren bir alan, dolayısıyla güzel bir işbirliği içerisinde çalışacağımıza ve güzel işler yapacağımıza eminim” dedi.
Derya Kanbay, Kıbrıs Türk halkının geleceğe güvenle bakabileceği, başı dik bir yaşam sürebileceği bir gelecek için KKTC’yle el birliği içerisinde çalışmayı arzu ettiklerini ifade etti.

Atun: Protokol bu ay imzalanacak
Atun, görüşmedeki konuşmasında, Türkiye ile üç yıllık ekonomik protokolle ilgili sürecin “çalışması gerektiği gibi çalıştığını”, teknik heyetlerin üzerinde çalışması gerektiği birkaç konu bulunduğunu kaydetti.
Protokolün, kendisi ile Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’le görüşmesinin ardından, Başbakan tarafından imzalamasının öngörüldüğünü anlatan Atun, “Bu ayı aşmaz diye düşünüyorum” dedi.

Ataoğlu: Türkiye’nin desteği önemli
Büyükelçi Kanbay ile görüşen Turizm ve Çevre Bakan Ataoğlu da, turizm ve çevrenin birbiriyle iç içe konular olduğunu belirterek, geçmişte bu görevi yapan tüm bakanlara teşekkür etti. Ataoğlu, gelecekte yapılacak faaliyetlerde Türkiye’nin de desteğini alarak, ülke turizmini ve KKTC’nin tanınma adımlarını daha ileriye taşımak istediklerini söyledi.
Ataoğlu, tüm paydaşlarla görüştüklerini ve tümünün elini taşın altına koyma sözü verdiğini belirterek, Türkiye’nin vereceği desteğe teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2016, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474