banner564

“Görev sadece maaşlar değil”

Ticaret Odası yetkilileriyle görüşen Bakan Denktaş, “Alacağımız ekonomik kararlara daha aktif katkı yapmanızı bekliyoruz" dedi

“Görev sadece  maaşlar değil”
banner598
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Fikri Toros başkanlığındaki Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Yönetim Kurulu üyelerini kabul ederek bir süre görüştü. 
Fikri Toros görüşmenin başında yeni kurulan hükümete hayırlı olsun dileklerini iletirken, UBP-DP Hükümetinin siyasi istikrarsızlığa son verecek bir emsal teşkil etmesini arzu ettiklerini söyledi. 
Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın toplumun reel sektörünün lokomotifi konumunda, en geniş sektör ve temsiliyete sahip, ekonomik büyüme odaklı çalışmalar yürüten bir örgüt olduğunu söyleyen Toros, “Bu nedenle bizler bu toplumun siyasetinin ekonomi odaklı bir siyaset olması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu. 
Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın ekonomik ve sosyal politikaların oluşumunda mutfakta olmayı istediğini belirten Fikri Toros konuşmasının sonunda; “Gerek Ekonomik Koordinasyon Kurulu, gerek Yatırım Danışma Konseyi, gerekse Reel Sektör Kurulu içerisinde özel sektörü temsilen zaten bir yerimiz var. Ancak, bunların daha etkin ve çalışır hale getirilmesinin yanında Bakanlıklarla doğrudan bir iletişim kanalımız olması da zaruridir. Zira politikalar alındıktan sonra özel sektörün muhalefet etmesi arzu etmediğimiz bir durum olur. Biz uygulama noktasında sizlerle paydaş olmak istiyoruz” dedi. 

Denktaş, aktif katkı istedi
Serdar Denktaş ise konuşmasında, Türkiye ile imzalanacak olan ‘Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolü’ üzerinde biran evvel gerekli çalışmaları tamamlamayıp sona erdirmek niyetinde olduklarının altını çizerek, bu esnada yapılması gereken işlerin üzerinde ivedilikle çalıştıklarını kaydetti. 
Ticaret Odası’nın, özellikle ekonomik kalkınmanın önünde sorun teşkil eden bürokratik engellerin kaldırılmasına yönelik ve mali açıdan alınacak kararlar konusunda olumlu olumsuz görüşlerinin kendileri için de önem teşkil ettiğine dikkati çeken Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş; “Alacağımız ekonomik kararlara daha aktif katkı yapmanızı bekliyoruz” diye konuştu. 
UBP-DP Hükümeti olarak; “maaşları ödeyelim de gerisi önemli değil” görüşünde olmadıklarını söyleyen Denktaş, başlatılan çalışmalarla özel sektörde çarkın dönmesi için uğraş vereceklerini bunun aynı zamanda devletin gelirlerinin artmasına katkı sağlayacağını kaydetti.

Muhtaroğlu ile de görüştü 
Öte yandan Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Başbakanlık Devlet Planlama Örgütü (DPÖ) Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu ile bir araya geldi.
Görüşmede, DPÖ’nün sıkıntıları ile “Ekonomik Program”a ilişkin son durum ele alındı.

Kasapoğlu ve Hüseyin’i kabul etti
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş dün ayrıca, yurt dışında yaşayan Kıbrıslı Türklerin kurmuş oldukları örgütlerin bir üst kuruluşu olan Yurtdışı Kıbrıs Türkleri Birlik Platformu Genel Koordinatörü Osman Kasapoğlu ile Avustralya Eş Başkanı Nevin Hüseyin’i kabul etti.
Hüseyin ve Kasapoğlu ziyarette, değiştirilmiş şekli ile “59/2000 sayılı KKTC Askerlik Yasası“ kapsamında bulunan Bedelli Askerlik İşlemleri Esasları’nı belirleyen kuralların yeniden düzenlenmesi ile ilgili platformun öneri ve taleplerini de Bakan Denktaş’a sundu.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2016, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473