banner564

AB bir hafta süre verdi

Fransa ve Almanya Türkiye'yi Doğu Akdeniz'deki eylemleriyle AB’yi provoke etmeye devam etmekle suçladı ve tutumunu değiştirmesini istedi

AB bir hafta süre verdi
banner598

Fransa ve Almanya Türkiye'yi Doğu Akdeniz'deki eylemleriyle Avrupa Birliği'ni provoke etmeye devam etmekle suçladı ve tutumunu netleştirmesi için bir hafta süre verdi
Doğu Akdeniz’de Türkiye ile Yunanistan arasında aylardır devam eden ve Avrupa Birliği ülkelerinin de devreye girdiği gerilim ile ilgili Almanya ve Fransa’dan yeni bir hamle geldi.
Fransa ve Almanya, Türkiye’yi Doğu Akdeniz’deki eylemleriyle AB’yi provoke etmeye devam etmekle suçladı ve tutumunu netleştirmesi için bir hafta süre verdi.
Ankara’yı Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın karşı çıktığı sularda doğalgaz aramaya son vermeye ikna etmeyi amaçlayan 2 Ekim’de AB zirvesinde varılan anlaşmaya rağmen, Türkiye önceki gün bir araştırma gemisinin faaliyetlerini yeniden başlattığını açıklaması Avrupa’dan tepki çekti.
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian Alman ve Polonyalı mevkidaşlarıyla birlikte düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye’nin sürekli olarak kabul edilemez provokatif eylemler gerçekleştirdiği bizim için açık” dedi. Le Drian sorumluluğun Ankara’da olduğunu, ancak Türkiye’nin diyaloğa dönmemesi halinde AB’nin güç dengesini değiştirmeye hazır olduğunu söyledi.
Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye’nin gemiyi Akdeniz’e geri gönderme kararının “kabul edilemez” olduğunu söyledi.
AB yaptırımlarını gündeme getirme olasılığı hakkındaki soruya Maas, AB’nin nasıl tepki vereceğine karar vermek için bir hafta bekleyeceğini söyledi. Maas “Beklenen görüşmeler iki seferdir yapılamıyor ve ne zaman yapılacağını bilmiyoruz. Bir hafta içinde ilerleme olup olmadığını görmek için beklemeliyiz ve sonra AB tarafından hangi tavrın benimsenmesi gerektiğini göreceğiz” dedi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
xyz
xyz - 4 yıl Önce

yani ne olacak bu millet zorluklar icinde yasamaya aliskindir 3 askeri oldugunde arkasina baknadan kacan o cocuklarindan degildiryani 50 yildir ab de olup simartilan palikarya degildir kaybedecegi bir sey yoktur yani yAllah tazyik

Gavur Terbiyecisi
Gavur Terbiyecisi - 3 yıl Önce

Ekime kadar yolu var..Rumlaşmış Feto artığı hainler şunu iyice kafasına soksun.. Yolun sonuna geldiniz..GAME OVER..NEXT ONE PLEASE ! TOPUNUZ GELİN ULAN..

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473