banner564

Covid-19’un yeni varyantı ‘Mu’

Covid-19’un yeni varyantı ‘Mu’ ABD’nin 49 eyaletine sıçradı

Covid-19’un yeni varyantı ‘Mu’
banner598

Yeni tip Coronavirüsün (Covid-19) tespit edilen son varyantı Mu’nun sebep olduğu vakalar, ABD’nin 49 eyaletine yayıldı. Daily News’in derlediği bilgilere göre, ocak ayında Kolombiya’da keşfedilen Covid-19’un Mu varyantı, Hawaii ve Alaska dahil ABD’nin 49 eyaletinde tespit edildi.
Nebraska, yeni varyantın henüz kaydedilmediği tek eyalet oldu.
Delta varyantından daha bulaşıcı ve aşılara direnme potansiyeline sahip olduğuna inanılan Mu varyantının 384 vaka ile en çok California eyaletinde görüldüğü bilgisi paylaşıldı. 30 Ağustos'ta Dünya Sağlık Örgütü, Mu varyantının, diğer Covid-19 varyantlarının hepsinden daha bulaşıcı olma özelliğinden dolayı takibe alınması gerektiğini açıklamıştı.
ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci de sağlık yetkililerinin Mu varyantı üzerinde “yakın bir inceleme” sürdürdüklerini söylemişti.
Johns Hopkins Üniversitesine göre, ABD'de dün kutlanan İşçi Bayramı'nı da içine alan son bir haftada, Covid-19 vakalarının geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 300'den fazla arttığı belirtildi.
Ülkenin çoğu eyaletinde Covid-19 vakalarında artış devam ederken, son 4 haftada Covid-19'a yakalananların sayısı 4 milyonun üzerine çıktı.
Geçen hafta, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Dr. Rochelle Walensky, aşısız Amerikalılara hafta sonuyla birleşen 3 günlük İşçi Bayramı tatili için seyahat etmemelerini tavsiye etmiş ve aşılanmış olanları da bu dönemde seyahat etmenin riskli olabileceği konusunda uyarmıştı.

Aşı olmamak için işlerini bırakmayı göze aldılar
Bu arada aşı olmayan Amerikalıların yüzde 70’i aşı olmaya zorlanmaları durumunda işlerini bırakacaklarını söyledi. Washington Post’un anketine göre, serbest meslek sahibi olmayan ve aşı olmamış Amerikalıların yaklaşık yüzde 70’i, işverenleri Covid-19 aşılarını zorunlu kılması ve dini veya tıbbi muafiyet tanınmaması durumunda büyük olasılıkla işlerini bırakacaklarını söyledi.
İlk zamanlarda Amerika’da aşıya karşı olan tepkilerin yavaş yavaş azalmaya başladığı gözlenirken giderek daha fazla insanın aşı olmak istediği veya zaten yaptırdığı belirtiliyor.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ayshe Phatma
Ayshe Phatma - 3 yıl Önce

Bu haber doğru değil. Mu varyantı Deltadan daha bulşaşıcıdır diye birşey yok, en azından şimdiye dek böyle birşey gösterilmiş değil. Dünya Sağlık Örgütü de böyle birşey demedi. Tam tersine DSÖ Deltanın en tehlikeli varyant olduğunu söylüyor.

DSÖ uzmanı Dr. Kerkhove hala daha Delta nın en tehlikeli olduğunu soyluyor :

Link = https://news.un.org/en/story/2021/09/1099302

Dünya Sağlık Örgütü Mu varyantına rağmen hala daha Delta nın en tehlikeli varyant oldugunu söylüyor.

Link = https://www.cnbc.com/2021/09/07/mu-covid-variant-who-says-delta-remains-most-concerning.html

Bu şekilde korku yayıcı sansayon haberleri yaymak, özellikle bu pandemi sürecinde doğru değil.

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473