banner564

Rezervasyonlar arttı

Yunanistan’da turizm paketlerine yüzde 12 zam geldi ancak sektörü etkilemedi

Rezervasyonlar arttı
banner598

Yunanistan’da turizm sektörü 2023 yılının turizm sezonu için tatil paketlerinin yüzde 10 ile 15 arasında zamlı olacağını belirterek, uluslararası acente ve tur operatörleri ile anlaşmaların yapılmaya başlandığı açıklandı. Yunanistan'da turizm sektörü temsilcileri, otelciler ve acenteler 2023 turizm sezonu için şimdiden uluslararası acenteler ve tur operatörleri ile anlaşma yapmaya başladı.
Ülkede yayın yapan Kathimerini gazetesinin haberine göre ortalama yüzde 12 civarında olan turizm paketlerindeki artışların İskandinav ülkeleri pazarlarının önde gelen öncü isimleri TUI Group, Der Touristik, Apollo, Seniorenreisen (Avusturya) gibi tur operatörlerinin Almanya ve İngiltere gibi büyük Avrupa ülkelerinde sattığı tatil paketlerini oluşturduğu açıklandı.

Üst sıralarda yer alacak

Tur şirketlerinin paket turları dışında bireysel ve doğrudan yapılan rezervasyonlarda artışların yüzde 100'lere ulaştığı belirtilen haberde artış aralıklarının Yunanistan'ın Ege ve Akdeniz'deki tatil destinasyonuna göre farklılık gösterebileceği belirtildi. Bu nedenle, İngiltere veya Almanya’dan Yunanistan’a seyahat etmek isteyen bir aile için turist paketinin toplam maliyeti, yolcu hava taşımacılığı maliyetindeki paralel artış nedeniyle önemli ölçüde artmış gibi görünürken, bu yıl Yunanistan‘ın tatil tercihi olarak üst sıralarda yer alacağı belirtildi.

Avrupalı turist bu yıl daha uzun tatil yapacak
Almanya pazarıyla birlikte Yunanistan’ın ziyaretçi çektiği en büyük iki pazar olan İngiltere pazarından da benzer mesajlar geliyor. Hatta İngiltere’de yapılan benzer bir araştırma, seyahat etmeyi planlayanların yüzde 34’ünün bu yıl 2022’ye göre daha uzun tatil yapacağını söylediğini gösteriyor. Aynı ankette daha kısa tatil yapacağını söyleyenlerin oranı ise yüzde 25 oldu. Seyahat etmeyecek olan Britanyalıların oranı (yüzde 20), harcanabilir gelir kaybı (yüzde 66) ve enflasyonun (yüzde 48) ana nedenler olduğu açıklandı.
Otelcilerin büyük yabancı turizm acenteleriyle olan sözleşmelerindeki artışların, otel endüstrisindeki çalışma ilişkilerini düzenleyen yeni Ulusal Şube Toplu İş Sözleşmesi (NBA) tarafından sağlanan artışlara da yansıdığını belirtilen haberde şirketlerle yapılan sözleşmelerin iki yıllık olduğu belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474