banner564

Başbakan söyledi barikat kaldırıldı

Meclis önüne kadar, protestolarla bayrak ve düdükler eşliğinde yürüyen eylemciler, Siber’le görüşmek istemelerinde polisin önlerini kesmesini protesto etti

Başbakan söyledi  barikat kaldırıldı
banner598
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), bazı parti ve sendikaların desteğiyle zamları ve ülkedeki kötü yaşam koşullarını protesto amacıyla grev ve yürüyüş düzenledi.
Sendika merkezinden dün saat 13.30’da başlayan yürüyüş Meclis önüne kadar protestolarla bayrak ve düdükler eşliğinde sürdü. Polisin meclis önünde barikatıyla karşılaşan eylemciler burada polisin önlerini kesmesini protesto etti.
KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan, ülkenin hukuk devleti anlayışıyla yönetilmesi gerektiğini söyleyerek, polis barikatını protesto etti ve bir an önce barikatın açılarak, Meclis Başkanı Sibel Siber’le görüşmenin yolunun açılmasını istedi.
Kendilerine adeta “terörist” muamelesi yapıldığını belirten Kaptan, ülkenin gerçek sahibi Kıbrıs Türk halkının yine kendi evlatları olan polislere kırdırılmaya çalışıldığını savundu.
Halkın bu tip kötü yaşam koşullarına layık olmadığını, hükümetin dövizdeki yükselişleri öne sürerek 4 aydır bahane ürettiğini söyleyen Kaptan, 2 haftadan beri toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ortaya hiçbir sonuç çıkarmadığını kaydetti.
Kaptan, şu an iktidarda olan CTP ve DP’ye 4 ay önce hazırladıkları seçim bildirgelerini ve kitapçıkları tekrar okuma çağrısı da yaptı.

Yorgancıoğlu eylemcilerin yanına gitti

Meclisten çıkarak bazı CTP milletvekilleriyle birlikte eylemcilerin yanına gelen Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, eylem yapmak için toplanan kalabalığa, ocak ayında yeni asgari ücretin belirlenip, hayat pahalılığının da maaşlara yansıtılacağını söyledi.
Dövizdeki yükselişin petrol ve elektrik zammına yansıdığını söyleyen Başbakan, Kıb-Tek’in şu an maliyetin altına satış yaptığını ifade etti.
Tüpgaza yapılan zammın tamamıyla özel şirketlerin inisiyatifi olduğunu belirten Yorgancıoğlu, tüp gazda fonun %0 olması halinde dahi tüp gazın fiyatının ancak 50 kuruş ucuzlayabileceğini anlattı.

Başbakan istedi barikat açıldı

Meclis Başkanı Sibel Siber ile görüşme talebinde bulunan eylemciler, Başbakan Goldenbahis Özkan Yorgancıoğlu ve diğer CTP’li bazı milletvekillerinin araya girmesi ile buradaki polis barikatını aşarak Meclis Başkanı ile görüşme taleplerine olumlu yanıt aldılar. Daha sonra sendika yöneticileri 10 kişilik bir heyetle, Meclis Başkanı Sibel Siber ile Meclis Şeref Salonu’nda görüşme gerçekleştirdi.

Siber: Gayle çekmek bir erdemdir

Eylemcilerle görüşen Meclis Başkanı Sibel Siber hedeflerinin, “yaşam kalitesini yükseltmek ve göç olgusunun önüne geçmek” olduğunu ifade etti.
Yıllarca toplumun hak ve adalet duygusunu zedeleyen çok sayıda olay yaşandığını kaydeden Siber, savcılığa giden dosyaları takip etmenin boyun borcu olduğunu ifade etti.
Hiçbir hükümetin zam yapmayı tercih etmediğini çünkü zammın bir hükümetin halkına verebileceği en kötü mesaj olduğunu kaydeden Siber, sendikaların eleştiri yaptıkları zaman sorunların çözümüne yönelik öneriler de sunması gerektiğini kaydetti.
Sorunları çözmek için her kesime görevler düştüğünü ifade eden Siber, “Hiçbir ülkeyi başka bir ülke kurtaramaz. Bir ülke daha güzele ulaşacaksa bunu başaracak olan da kendi insanlarıdır” dedi.
Daha iyiye gidileceğine olan inancını belirten Siber, “Gayle çeken bir topluluk görüyorum. Toplum için gayle çekmek bir erdemdir, gayle çeken insanlar arttıkça daha iyiye gideceğiz” dedi.


Kaptan: Kimse bize gömlekbiçmeye çalışmasın

Meclis Başkanı Sibel Siber’le görüşmenin ardından KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan, sendika üyelerine ve eylemcilere bir konuşma yaptı.

Kaptan, yaşanan sıkıntıları anlatmaya çalıştıklarını belirterek, ülkenin sahibi olmaya ve sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi.
Kaptan, sendikaların gücünün ve iradesinin halk olduğunu belirterek, kimsenin sendikaları kontrol altına almaya veya gömlek biçmeye kalkmamasını istedi.
Kamu görevlilerinin yasal hakkı olan protokol masasının kurulmasını, asgari ücrete artış istediklerini ve açılan yolsuzluk dosyalarının kapanmamasını talep ettiklerini belirten Kaptan, Meclis Başkanı Siber’in hem Protokol Masası konusunda hem Asgari Ücret konusunda arabuluculuk görevi yapacağını kendilerine söylediğini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2013, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473