banner564

Şehitler Haftası başladı

Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde hayatını kaybedenler, düzenlenecek tören ve etkinliklerle anılacak

Şehitler Haftası başladı
banner598
Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde hayatını kaybedenler, bu yıl da 21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası’nda düzenlenecek tören ve etkinliklerle anılacak.
Hafta programı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’ndan Piyade Kurmay Yüzbaşı Ömer Bulut’un bugün saat 08.00’de Bayrak Radyo ve Televizyonu’ndan yapacağı konuşma ile başlayacak.
Lefkoşa Şehitler Abidesi önündeki anma töreni ise saat 09.30’da yapılacak. Protokole göre çelenklerin anıta sunulmasından sonra saygı marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunulacak ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekilecek.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça ve Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş’ın anıt özel defterini imzalamasının ardından GKK’dan Piyade Kurmay Yüzbaşı Ömer Bulut konuşma yapacak.
Saat 10.00’da ise Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’ndeki şehitleri anma programı başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Başkanı Yılmaz Bora, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan konuşma yapacak. Lefkoşa Türk Lisesi öğrencilerinin sunacağı şiir tablosunun ardından tören sona erecek.

Kahramanlık Oratoryosu

Anma etkinlikleri çerçevesinde GKK Bando Komutanlığı, Betlike saat 19.30’da GAÜ Spectrum Kongre Salonu’nda “Kahramanlık Oratoryosu” sunacak. 21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası’nda yerel törenler de düzenlenecek.

Yerel Törenler

22 Aralık Pazar günü 09.30’da Ayvasıl (Türkeli) şehitleri, 23 Aralık Pazartesi sat 10.00’da İskele’de Larnaka Şehitleri; 24 Aralık Salı günü saat 10.00’da Kumsal Şehitleri ve 25 Aralık Çarşamba günü de saat 09.00’da Küçükkaymaklı Şehitleri ve Şehit Hüseyin Ruso anılacak.
Programa göre, dün de saat 11.00’de tüm merkezi camilerde mevlid-i şerif okutuldu.


Muratağa-Atlılar-Sandallar 
şehitleri anılacak

Muratağa-Atlılar-Sandallar şehitleri, Şehitler Haftası çerçevesinde bugün saat 15.00’te Atlılar Camii’nde mevlit okutularak anılacak.
Muratağa-Atlılar-Sandallar Şehitlerini Yaşatma Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, anma programı çerçevesinde Bisiklet Federasyonu’yla işbirliğiyle 22 Aralık Pazar günü “Geleneksel 3. Bisiklet Yol Koşusu” da yapılacak. 
Bisiklet Koşusu 10.00-11.30 saatleri arasında yer alacak ve 12.00’de de dernek lokalinde dereceye girenlere ödülleri verilecek. Ödül töreninin ardından Muratağa Sandallar Şehitliği yanına fidan dikimi yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2013, 12:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474