banner564

Marketler Birliği, Fahiş fiyat iddiaları yalanlandı

Marketler Birliği, Kuzey Kıbrıs’ın hem Rum tarafından hem de Türkiye’den daha ucuz olduğunu savundu

Marketler Birliği, Fahiş fiyat iddiaları yalanlandı
banner598

Marketler Birliği, Kuzey Kıbrıs, Güney Kıbrıs ve Türkiye perakende piyasasında, et fiyatları hariç temel ihtiyaç maddeleri üzerinden yaptıkları piyasa araştırmasında en ucuz fiyatların Kuzey Kıbrıs'ta olduğunu tespit ettiklerini belirtti.
Marketler Birliği tarafından fiyat karşılaştırmalarıyla yapılan yazılı açıklamada, aynı gramajlarda ve aynı işlevsellikte seçilen temel ihtiyaç malzemeleri sepeti üzerinden yaptıkları piyasa araştırmasına göre, aynı ürünler Kuzey Kıbrıs'ta 280 Türk Lirası’na, Güney Kıbrıs’ta 56,22 Euro’ya denk gelen 513 Türk Lirası’na alınabildiği kaydedildi. Marketler Birliği, aynı ürünlerin Türkiye’de ise Kuzey Kıbrıs’tan yüzde 19 daha pahalı bir şekilde alınabileceğini savundu.
Marketler Birliği Başkanı Fuat Nesip Nalcıoğlu, “Yapmış olduğumuz bu piyasa araştırması göstermiştir ki, bazı yetkililerin ‘Kuzey Kıbrıs'ta fahiş fiyatlar var’ söylemi temelsizdir ve içi boştur” diyerek, “Kuzey Kıbrıs'ta yaşanan yoğun rekabetçi piyasa koşullarının yarattığı ortam yanında yerli üretim ve teşvikli ithalat ‘fahiş fiyat’ oluşmasını engellemektedir” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2021, 12:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandas
Vatandas - 3 yıl Önce

Listede hangi urunler oldugunu aciklasanizda inanabilsek. Lafta kalmasin

Gurbetçi
Gurbetçi - 3 yıl Önce

Çok satılan, populer şeyleri iki katına satıyorlar, satamazlarsa son kullanma tarihi yaklaşırken normal fiyatına "indirimli" satıyorlar. Satılmayan şeyler Türkiye den ucuz olabilir. Oyuncak gibi oynuyorlar fiyatlarla, yabancılar bile ne kadar üç kağıtçı olduklarının farkında, hiç yalan açıklama yapıp halkı salak yerine koymasınlar!

Cihan çetin
Cihan çetin - 3 yıl Önce

insanda biraz utanma olur fahiş fiyatlâra hala kılıf aranıyor rumda bukadarmışta mışta mış süt üreticilerinden 1,5 tl ye alınan süt market raflarında kaç tl haberiniz varmı bir markette 24 tl ye satılan çaykur sallama çay başka markette 36 tl bundan haberiniz varmı iyice araştırıp öyle savunun Rumlar enayimi burda yarı fiyatınaysa neden burdan almıyorlar

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473