banner564

AB’den 5 milyon Euro

Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasında deniz ulaşımı güçlendiriliyor

AB’den 5 milyon Euro
banner598

   Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasında deniz ulaşımının güçlendirilmesi ve daha çok yolcu taşınması konusunda çalışmaların sürdüğü, Yunanistan’ın bu konuda Rum hükümetine her türlü yardıma hazır olduğu bildirildi.

    Fileleftheros gazetesi, Rum Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Nataşa Pilidu’nun Yunanistan’a giderek Yunan Ulaştırma Bakanı Yannis Plakiotakis’le temaslarda bulunduğunu, Yunan bakanın, Güney Kıbrıs ile Yunanistan’ın deniz yoluyla bağlanması için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getirdiğini yazdı.
    Gazete, Atina’nın Pire limanında bir slotun Güney Kıbrıs’tan gelecek gemilere ayrılmasına Yunan hükümetinin yeşil ışık yaktığını vurgularken, gemi seyahatinde Rodos veya Girit gibi ara durak olabileceğini de aktardı.
    Seferlerin yeniden başlayabilmesi için AB Komisyonu’nun, üç yıl için, yıllık 5 milyon Euroluk devlet ödeneğini onaylamasının beklendiğini belirten gazete, iki ülke arasındaki deniz seferlerinin, yeterli yolcu sayısı olmaması sebebiyle 2000 yılında durdurulduğunu da hatırlattı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474