banner564

AB’yi de istiyor

Anastasiadis, 5’li konferans öncesinde Borrell ve Merkel’le görüşecek

AB’yi de istiyor
banner598

 Kıbrıs sorununun çözümü sürecine sadece BM’nin değil, AB’nin de müdahil olmasını arzulayan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in bu hafta içerisinde AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile gerçekleştireceği görüşmenin büyük önem taşıdığı bildirildi.
   Fileleftheros gazetesi, “Kıbrıs Sorunu İçin AB Hareketliliği – Lefkoşa’nın Müzakereler Çerçevesindeki Temel Hedefi AB’nin Müdahil Olması” başlıkları altında verdiği haberinde, Kıbrıs sorununun çözümü çabalarına AB’nin de müdahil olmasının Rum hükümetinin başlıca hedeflerinden biri olduğunu yazdı. Gazete, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in bu hafta içerisinde bu hedefe yönelik iki önemli temas gerçekleştireceğine dikkat çekti.
   Anastasiadis’in ilk olarak Almanya Başbakanı Angela Merkel’le Perşembe günü bir telekonferans gerçekleştireceğini hatırlatan gazete, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell’in adaya gerçekleştireceği ziyarete de vurgu yaptı.
   Gazete, Anastasiadis’in her iki temasında da Kıbrıs sorununun çözüm çabalarında AB’nin daha etkin rol üstlenmesi ve AB Zirve toplantısında Türkiye’ye yönelik yaptırımlar konusunu ele almasının beklendiğini aktardı.

Mektubu hazır

Gazete, bir diğer haberinde ise, Anastasiadis’in, Cenevre’de 27-29 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek gayrı resmi beşli konferansa katılma yönündeki kararını BM Genel Sekreterine göndereceği bir mektupla ileteceğini yazdı.
   Habere göre, Anastasiadis mektubunda, konferansa katılma davetine olumlu yanıt verecek ve Kıbrıs sorununa bulunacak bir çözümün Doruk Anlaşmaları, BM Güvenlik Konseyi kararları, AB ilke ve normlarına dayanan, iki toplumlu iki kesimli federasyon temelinde olması gerektiğini vurgulayacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474