banner564

"Akıncı Rum liderden yardım istedi"

Rum basını Tepebaşı’nda dün çıkan yangının söndürülmesi için Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Rum lider Anastasiadis’ten helikopter istediğini yazdı

"Akıncı Rum liderden yardım istedi"
banner598

Tepebaşı’nda çıkan yangının söndürülmesi konusunda, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’ten yeniden yardım istediğine de yer veren gazeteler, yangının Güney Kıbrıs’taki hava araçları yola çıkmadan söndürüldüğünü belirttiler.
Rum Hükümeti Sözcüsü Kiriakos Kusios, Anastasiadis’in Cumhurbaşkanı Akıncı’yla telefon görüşmesi yaptığını ve Akıncı’nın görüşme sırasında yangının söndürülmesi için Rum itfaiye uçaklarının katkısını istediğini belirtti. Anastasiadis’in buna hemen karşılık verdiğini ve Rum itfaiye uçaklarının bu amaç için hemen Kuzey Kıbrıs’a uçmaları talimatı verdiğini kaydeden gazete, hava araçları kalkışa hazırlandığı esnada, Kuzey Kıbrıs’tan; rüzgarın yön değiştirdiği ve yangının kontrol altına alındığı bildiriminde bulunulduğunu ifade etti.
Bundan ötürü, Rum tarafının yangın söndürme uçaklarının katkısına gerek kalmadığı, fakat ihtiyaç halinde, araçların beklemede oldukları belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2020, 13:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474