banner564

‘Cesaretiniz varsa kararı değiştirin’

DiKO Başkanı Papadopulos, Enosis kararı konusunda iki büyük partiye ‘Hodri Meydan’dedi

‘Cesaretiniz varsa kararı değiştirin’
banner598
 Güney Kıbrıs’taki fanatik siyasilerden DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, Rum Meclisi’nin ENOSİS’le ilgili kararını sahiplenirken, iki büyük parti olan AKEL ile DİSİ’ye meydan okudu.
   Papadopulos “cesaretiniz varsa bu yasayı iptal edin”dedi.
   Papadopulos, yaptığı açıklamada, “AKEL ile DİSİ, Meclis kararının bu kadar yanlış olduğunu düşünüyorsa, neden yönetmeliklerin değişmesi için yasa önerisinde bulunmuyorlar? Bu partiler çoğunluğa sahiptir” şeklinde konuştu.
   Ancak Papadopulos’un partisi, Enosis tartışmaları ve Meclis kararı yüzünden 2 fire verdi.
   Politis gazetesi, partiden ayrıldığını açıklayan iki üyeden birinin Limasol eski Belediye Meclis üyesi Yannis Armeftis ve Eğlence Belediye Meclis üyesi Marinu Kleanthus olduğunu belirtti.
   Gazeteye göre, Limasol eski Belediye Meclis üyesi Yannis Armeftis, konuyla ilgili açıklamayı şahsi facebook hesabından yaptı. Armeftis, açıklamasında, partiyi “milliyetçiliğe kayma konusunda suçladı ve parti yönetimi değişene kadar kendisini parti dışına aldığını” kaydetti.
   Gazeteye göre, Eğlence Belediye Meclis üyesi Marinu Kleanthus ise Armeftis’in paylaşımına yaptığı yorumda “Bravo Yannis. Aynı fikirdeyim ve aynı yolu izliyorum” ifadelerini kullandı.

Markulli, Akıncı’ya hak verdi

   Gazeteye göre, Rum Dışişleri eski Bakanlarından ve mülkiyetle ilgili komitenin şu anki üyelerinden Erato Kozaku Markulli ise açıklamasında, “Kıbrıs Türk liderin tepkide bulunacağını önceden tahmin ettiğini ve Akıncı’nın bu kez yüzde 100 haklı olduğunu” dile getirdi.
   Gazeteye göre, Markulli kendisinin de Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’i ELAM’ın bu kabul edilemez inisiyatifini alaşağı etmeye çağırdı.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2017, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473