banner564

Destek sözü aldı

Hristodulidis İtalya Dışişleri Bakanı ile Roma’da görüştü

Destek sözü aldı
banner598

   İtalya’nın, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki “yasa dışı” olarak nitelendirdiği faaliyetleri konusunda, Güney Kıbrıs’a verdiği desteği yinelediği belirtildi.

   Fileleftheros gazetesi ve diğer gazeteler, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile İtalyan mevkidaşı Luigi Di Maio arasında Roma’da gerçekleştirilen görüşme haberine yer verdi.
Habere göre görüşme sonrasında yapılan ortak açıklamada, her iki dışişleri bakanı, münhasır ekonomik bölgelerin ve kıta sahanlıklarının, diyalog ve uluslararası hukuk çerçevesinde sağlanması gerektiğine dikkat çekti.
   Hristodulidis ve Di Maio, Doğu Akdeniz’deki hidrokarbona ilişkin “yasa dışı” sondaj faaliyetlerine müdahil olan kişilerin veya sorumlular aleyhine kısıtlayıcı tedbirler statüsünü belirleyerek AB kararının hayata geçirilmesinin hızlandırılması gerekliliği üzerinde mutabık kaldılar.
   Gazete, Hristodulidis ve Di Maio’nun görüşme sırasında ayrıca iki ülke arasındaki ilişkileri, Libya, mülteci sorunu Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ile enerji konularını da ele aldığını yazdı.
Habere göre her iki bakan ayrıca Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmanın “kabul edilemez” olduğu yönündeki görüşlerini de yineledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473