banner564

Ekonomiye katkı yapacaκ

Rum Sanayi odası Başkanı Pilidis, çözümden bu kez umutlu

Ekonomiye katkı yapacaκ
banner598

   Rum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fidias Pilidis, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması halinde, Türkiye’nin Kıbrıs’a “köprü” kurarak, yabancı yatırımcıların cezbedilmesine katkı koyabileceğini söyledi.
   Haravgi Gazetesi’ne açıklama yapan Pilidis, çözümün, iki toplum arasındaki ticarete, Annan Planı’ndaki gibi engel koymaması gerektiğini belirtti.
  Pilidis, Kıbrıs sorunu çözülürse iki toplum arasında çeşitli sektörlerde işbirliği yapılabileceğini ve bu sektörler arasında eğitim ve turizmin bulunduğunu, bunun yanı sıra muhasebe büroları ve avukatlık ofisleri arasında da bağlantı kurulabileceğini kaydetti.

   Rum tarafına uygulanan Türk ambargosunun kaldırılmasının, özellikle denizcilik sektörü için büyük önem taşıdığını kaydeden Pilidis, Türkiye’nin ucuz enerjiye ihtiyacı olduğunu ve bu enerjiyi Güney Kıbrıs’tan tedarik edebileceğini söyledi.
   Pilidis, KKTC’deki Ticaret ve Sanayi Odası ile oldukça iyi ilişkiler içerisinde olduklarını ve birçok kez, ekonomik meselelerle ilgili problemlerin çözülmesinde işbirliği yaptıklarını belirtti.
Çözüm olacağına dair öncesinden daha umutlu olduğunu dile getiren Pilidis, Maraş’ın da çözümle birlikte “hayalet şehirden gerçek bir mücevhere” dönüşebileceğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2014, 04:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474