banner564

Girişim başlatıldı

Rum Yönetimi, kapalı Maraş’ta yeni açılımları önlemeye çalışıyor

Girişim başlatıldı
banner598

    Turizm sezonu öncesinde kapalı Maraş'ta bir plajın daha kullanıma açılması yönünde yürütülen çalışmalarını "yeni meydan okumalar" olarak niteleyen Rum yönetiminin, "uluslararsı hukukun savunucusu görünenlere" yönelik girişimlerde bulunacağı bildirildi.

  Fileleftheros "Girişimlerle Cevap... Kıbrıs Maraş'taki Yeni Meydan Okumalar Konusunda 'Uluslararası Hukukun Savunucularına' Yöneliyor" başlıklı haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in "yeni kabul edilemez meydan okuma" diye nitelediği çalışmaların "gözden kaçmasına müsaade etmeyeceklerini" söyledi. Rum liderin "Bugün uluslararası hukukun savunucusu görünenler nezdinde gerekli girişimlerde bulunacağız" dediği kaydedildi.
   Habere göre, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başkanı Şeyh Halifa Bin Zayed al Nahyan'ın ölümü dolayısıyla açılan taziye defterini imzalamak üzere Güney Kıbrıs'taki BAE büyükelçiliğini ziyareti çerçevesinde konuşan Anastasiadis, "uluslararası hukukun savunucusu görünenler" ifadesiyle ne kast ettiğini şu şekilde izah etti:
   "Bir ülkenin egemenliğini ihlali öne çıkarılırken başka bir ülkenin, özellikle de gerek uluslararası toplumu, gerek NATO'daki müttefiklerini, gerekse gelecekte ortağı olmayı arzuladığı Avrupa ülkelerini sürekli kışkırtmasının görmezden gelinemeyeceği ilkesinde ısrarımızı sürdüreceğiz."
   Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile telefon görüşmesi yaparak, son ABD ziyareti ve ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi hakkında bilgi de alan Anastasiadis, Miçotakis'in gerek Doğu Akdeniz'de barışla ilgili konuları ortaya koyma şeklinden, gerekse Kıbrıs sorununu "öne çıkarma şeklinden"  memnuniyet duyduğunu söyledi. 
   Alithia haberi manşetten "Maraş'ta Daha Derine... İşgal Makamları Sahilin Bir Parçasını Daha Açıyor" başlığıyla aktardı.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Hodri meydan it ürür kervan yürür

Olcay Akdeniz
Olcay Akdeniz - 2 yıl Önce

Ne açabilir, dört defa red ettiklerini şimdi arzulayan, koşturuyor.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473