banner564

Gündem ‘Yavuz’

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’tan, Güney Kıbrıs’a sürpriz ziyaret

Gündem ‘Yavuz’
banner598

    Rum yönetimi, Yavuz sondaj gemisinin, tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölge’de (MEB) 7 numara olarak isimlendirdiği ve Fransız TOTAL-İtalyan ENI konsorsiyumuna ruhsatlandırdığı parselde sondaja hazırlanması nedeniyle son günlerde perde gerisi faaliyetlerini tırmandırdı.

   Yunanistan  Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da, Rum ve Yunan hükümetlerinin Brüksel’de ortaklaşa hareket etmesi için koordinasyon çalışması yapmak üzere dün Güney Kıbrıs’a sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.
   Saat 15.30’da ada’ya gelen Dendias 16.30’da Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’le, 18.30’da Rum lideri Nikos Anastasiadis’le görüştü.

Sözcünün açıklaması

   Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu ise Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve hükümetinin “Türkiye’nin fetih emellerini engellemek” için uluslararası desteği ve özellikle AB’nin Rum yönetiminin yanlarında olmasını değerlendirmek maksadıyla Yunan hükümetiyle sıkı iş birliği ve mutlak koordinasyon içerisinde bütün düzeylerde hareket ettiğini söyledi.
   “Türkiye’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarını çiğnemesi ve deniz dibindeki enerji zenginliğini gasp etmeye çalışması nedeniyle bugünlerde Kıbrıs denizde de benzersiz bir saldırı adlındadır” diyen Prodromu, iddialarını özetle şöyle sürdürdü:
“Bugün ülkemiz ve özgürlüğümüz için mücadeleden başka bir şey yapamayız. Barışçıl yöntemlerle, bütün uluslararası dayanaklarımız ve kurduğumuz ittifakları ve özellikle AB üyeliğimizi kullanarak... Bu silahların gücü ve şiddet tehdidiyle öne çıkan Türkiye’ye karşı diplomasi yoluyla, hukuk ve siyasi imkanlarla mücadeledir.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474