banner564

Güneyde vaka sayısı 843 

Güneyde test sayısı 55 bini aştı, dün 6 kişide Coronavirüs tespit edildi

Güneyde vaka sayısı 843 
banner598

 Güney Kıbrıs’ta dün 2 bin 436 test yapıldı 6 yeni korona virüs vakası tespit edildi. Pozitif vakaların 5’inin temaslı kişiler, bir tanesinin ise devlet hastanesinden olduğu açıklandı. 
   Güney Kıbrıs’ta toplam vaka sayısı 843'e yükselirken, şimdiye kadar tedavisi bitip taburcu edilen hasta sayısının 93 olduğu belirtildi. 
   Güneyde yapılan toplam test sayısının da 55 bin 556’ya çıktığı kaydedildi. 

Kiliseden tepki

   Bu arada Politis gazetesi  “152 Doktor Kendi İşini Yapsın… Başpiskopos: İşlerimize Dönelim de Mezarcılık Yapmayalım” başlıklı manşet haberinde, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos’un Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’e mektup göndererek kiliselerin ibadete açılmasını ve kişilere ana ayine katılma hakkı verilmesini isteyen 152 sağlık çalışanına “Kilise mezarcılık yapmayacak” mesajı gönderdiğini yazdı.
   Habere göre II. Hrisostomos kiliselerin şimdi açılmasının, geri dönüş (enfeksiyon) odakları oluşturabileceğini, şahsen bunun sorumluluğunu almak istemediğini belirtti “Koronavirüsü geri getirecek, halkımızın işine gücüne ve normal düzenine girmesi yerine cenazelerini kaldıracağımız hiçbir şey yapmayacağız” dedi.
   Gazete II. Hrisostomos’un, Kilise’nin en üst karar mercii olan Sen Sinod Meclisi’nin toplanmayacağını, Limasol Metropoliti Athanasios’a açıkça söylediği ve Sinod ile hükümet arasında denge kurmaya çalıştığına dair bilgi edindiğini yazdı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473