banner564

KKTC’de bir ‘ilk’

Beyarmudu Belediyesi, ‘Gönül Sofrası’ organizasyonu kapsamında hazırlanan iftar yemeklerini ihtiyaçlı ailelere dağıtıyor

KKTC’de bir ‘ilk’
banner598

Hüseyin ÇİÇEK
Beyarmudu Belediyesi,  mutfağa çevirdiği sosyal tesiste iftar yemeği hazırlayarak ailelere dağıtıyor. Ramazan ayının bir geleneği olan toplu iftar yemekleri Coronavirüs nedeniyle iptal edilirken, belediye hazırladığı yemekleri ailelerin evlerine götürüp teslim ediyor.
Belediyenin ‘Gönül Sofrası’ sloganı ile başlattığı uygulamada hijyen kuralları en üst seviyede uygulanıyor. 
Vakıflar İdaresi, Kızılay, Türkiye Kalkınma Ekonomi İletişim (KEİ) Ofisinin desteği ve gönüllülerin katkıları ile yapılan yemekler yaklaşık bin aileye dağıtılıyor. 

Evlere teslim ediliyor
Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip, ‘Gönül Sofrası’ sloganı ile başlatmış oldukları bu organizasyonun Ramazan ayı boyunca süreceğini söyledi. Edip, ihtiyaçlı bin aileye bir ay süresince yemek dağıtılacağını ifade ederek, hijyene önem veren ve profesyonel bir ekiple çalıştıklarını dile getirdi.
Edip, hazırlanan yemeklerin, belediye personeli, muhtarlar ve gönüllüler tarafından kapı kapı gezilerek evlere dağıtıldığını söyledi.
Başkan Edip, Vakıflar İdaresi, Kızılay, Türkiye Kalkınma Ekonomi İletişim (KEİ) Ofisi desteği ve gönüllülerin bağışları ile organizasyonun gerçekleştirildiğini, Türkiye’den tabak kapama makineleri ithal ettiklerini açıkladı.
Beyarmudu Belediyesi olarak bir ilke imza atmış olmanın sevincini yaşadıklarını dile getiren Edip, içerisinde bulunduğumuz zorlu süreçten de bir an önce başarıyla çıkılması temennisinde bulundu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474