banner564

Hayalini açıkladı

Anastasiadis, çözümden sonra her toplumun kendi sağlık ve sosyal sigorta yönetimlerinin olacağını, radyo frekanslarını ise federal devletin vereceğini söyledi

Hayalini açıkladı
banner598
 Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, “Çözümden sonra  tüm vatandaşların Baf’ın, Girne’nin, Apostolos Andreas’ın sınırlarını vatanımızın ortak sınırları görmesini hayal ediyorum. Hangi bölgeyi kimin yöneteceği o kadar da önemli değil”dedi.
   Halkın kafasındaki kuşkuları gidermek amacıyla, oluşacak yönetim şekli hakkında bilgi veren Anastasiadis şöyle dedi:
   “Mesela, Kamu Hizmetleri’yle ilgili söylentiler var ancak bazıları, bugün görüşmekte olduklarımızın Kamu Hizmetleri’nin, mahkemelerin, v.b. federal devletle veya sayıları 1500- 2 bin olan federal memurlarla ilgili olduğunu söylemeyi unutuyorlar.
   Memurların geriye kalanı Kıbrıs Rum devletçiğinin Kamu Hizmeti’nde olacak, Kıbrıslı Türklerin de kendi Kamu Hizmetleri olacak. Bizim de mahkemelerimiz olacak, Kıbrıslı Türklerin mahkemeleri de ancak bugün bildiğimizden tamamen farklı role sahip federal mahkeme de olacak. Çünkü federal mahkeme merkezi hükümetin federal devletin yerel hükümetleriyle vuku bulabilecek anlaşmazlıklarıyla v.b. ilgili anayasal konularla ilgilenecek. 
   Her devletçiğin kendi sosyal sigorta sistemi, sağlık sistemi, radyo frekansları olacak. Radyo frekansları federal hükümete ait olmakla birlikte, bugünkü gibi frekansların üst üste binmesini engelleyecek bir rejim oluşturacaklar ve yönetecekler.” 
   Anastasiadis “Hangi bölgeyi kimin yöneteceği o kadar da önemli değil. Biz Avrupa müktesebatı, AB ilke ve değerleri aracılığıyla, insan haklarına tam saygı ile her türlü korku ve endişeden uzak, işbirliğini güvence altına almanın peşindeyiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2016, 08:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474