banner564

Korku verdi

Rum İçişleri Bakanı Nikos Nuris, TMK üzerinden mal satan Rumların İstihbarat Teşkilatı’nca izlendiğini açıkladı

Korku verdi
banner598

 Rum İçişleri Bakanı Nikos Nuris KKTC’de kurulu Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK) üzerinden mülk satışı yapanların Rum İstihbarat Teşkilatı (KİP) tarafından izlendiğini itiraf etti. 
   Alihtia’nın haberine göre TMK Başkanı Növber Ferit Vechi’nin Aralık 2021’de yaptığı TMK ile ilgili açıklama üzerine DİSİ milletvekili Nikos Yeorgiu’nun sorusuna yanıt veren Nuris, 1974’ten bugüne kadar KKTC’de bulunan ve doğrudan Rum mal sahibi tarafından yabancıya satılan mal sayısının 13 olduğunu,, ellerinde TMK üzerinden kaç mal satışı yapıldığına dair bilgi bulunmadığını ve bu konuyla ilgili herhangi bir bilginin resmî addedilemeyeceğini söyledi. Nuris konuyla ilgili bilgileri KİP’in verebileceğini ekledi.
    Öte yandan Fileleftheros dağlık, sınır ve ücra bölgelerinin yeniden canlandırılmasını öngören iskân planı çerçevesinde Mart-Aralık 2021 döneminde yapılan 345 başvurudan 171’inin onaylanarak 7 milyon 600 Euro destek ödemesi yapıldığını yazdı.
   Habere göre Nuris, AKEL Milletvekili Yorgos Lukaidis’in sorusu üzerine iskân planının yürürlüğe girdiği 2019’dan Aralık 2021’e kadar 420 kişiye ev inşa etmeleri için 14 milyon 400 bin Euro’nun üzerinde mali destek ödemesi yapıldığını, plan için bu yıl ayrılan ödeneğin 15 milyon Euro’ya çıkarıldığını söyledi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Sen korku veremezsin ancak göt verirsin ataların gibi

Koc Ali
Koc Ali - 2 yıl Önce

Adada cahil takimi gene sampiyon oldu.Vurda korkma

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473