banner564

Mesaj verdi

Hristodulidis’e göre Türkiye’nin AB ile ilişkilerinde ilerleme olması Kıbrıs’a bağlı

Mesaj verdi
banner598

  Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Türkiye’nin PESCO’ya dahil olması, giriş vizelerinin serbest bırakılması ve başka diğer taleplerinin, olumlu gündem dahilinde olduğunu belirtti.
   Fileleftheros gazetesinin haberine göre Hristodulidis, Türkiye’nin, (AB savunma anlaşması olan Kalıcı Yapılandırılmış Daimi İş Birliği) PESCO’ya dahil olması, giriş vizelerinin serbest bırakılması ve Türkiye’nin diğer başka taleplerinin, Avrupa Birliği’nin Türkiye konusunda ileriye götürmek istediği olumlu gündem dahilinde olduğunu söyledi.
   Türkiye’nin PESCO’ya katılmak ve bir dizi konuda ilerleme istediğini söyleyen Hristodulidis, bunun; olumlu gelişmelere yol açmasını umdukları ve iyi karşıladıkları bir şey olduğunu belirtti.
   Hristodulidis, bununla birlikte tüm bu alanlarda olumlu gelişmelerin yaşanmasının Türkiye’ye bağlı olduğunu ayrıca Rum Yönetimi’nin olumlu oyu da dahil olmak üzere anlaşmayı gerektiren konular olduğunu ifade etti.     
   Hristodulidis, tüm bu alanlarda ve özellikle Afganistan’daki gelişmeler ve bu bölgede oynamak istediği rolle birlikte yeniden gündeme getirdiği ve Türkiye için stratejik önemi teşkil eden PESCO konusunda olumlu değerlendirilmesinin Türkiye’nin kendisine bağlı olduğunu söyledi.
   Hristodulidis, Türkiye’nin AB-Türkiye ilişkilerini ilerletmek istiyorsa Rum Yönetimi’nin, Türkiye’nin Güney Kıbrıs kaynaklı yükümlülüklerini yerine getirdiği sürece, bu ihtimali incelemeye hazır olduğunu savundu. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Adam mi kandırıyorsun merkezle kadar herkes ab ye tam üyelik olmaz ayağı çekiyor sen havuç sopa muhabbetindesin Tcdd ekseri çoğunluk ab üyeliği derdinde değil 20 sene önceydi bu kandırmazlar geçti borun pazarı yAllah

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474