banner564

Aşılanma oranı yüzde 55’te kaldı

Bakan Üstel, tüm çağrılara rağmen aşılanma oranının istenilen seviyede olmadığını belirtti

Aşılanma oranı yüzde 55’te kaldı
banner598

Sağlık Bakanı Ünal Üstel, Covid-19 ile mücadelede aşının önemine bir kez daha işaret ederek, dünyada aşıya ulaşamayan onlarca ülke varken ülkede aşı olmaktan kaçınılmasını anlamanın mümkün olmadığını vurguladı. Bakanlık Basın Bürosu’nun açıklamasına göre Üstel, tüm çağrılarına rağmen ülkede aşılanma oranının yüzde 55’te kaldığını bildirdi. Üstel, “Dünyada aşıya ulaşamayan onlarca ülke varken bizlerin aşı olmaktan kaçınmamızı anlamak mümkün değildir” dedi. 
“Hastanemizde yatan insanımızın yüzde 70'nin aşısız olduğunu göz ardı etmemeliyiz” şeklinde konuşan Üstel, “Bu yıl okullarımızda yüz yüze eğitimin hedeflendiği gerçeğinden hareketle aşılanmaya yönelmemiz çocuklarımız için kaçınılmazdır ve görevimizdir” ifadelerini kullandı. 
Bakan Üstel, yaptığı açıklamada şunları belirtti:  
Mart 2020 tarihinden bu yana tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Covid-19 ile mücadele çeşitli saflarda sürdürülmektedir. Bir tür felaket olarak nitelendirilen sürecin çok yakın bir tarihte insanlık gündeminden çıkacağına ilişkin görüş, kanaat belirtisi de yoktur.
Bu süreci aşı ve tedbirlerle aşmaktan başka seçenek olmadığı, yapılan araştırmalar sonucunda bilim insanlarının genel görüşüdür.
Ülkemizde, her geçen gün aşı stokları ve aşı merkezlerini arttırarak halkımızın aşı olmasına yardımcı olmaya çalışmaktayız.
Tüm çağrılarımıza rağmen ülkemizde aşılanma oranı yüzde 55 civarındadır. Dünyada aşıya ulaşamayan onlarca ülke varken bizlerin aşı olmaktan kaçınmamızı anlamak mümkün değildir.
Hastanemizde yatan insanımızın yüzde 70'nin aşısız olduğunu göz ardı etmemeliyiz. Bu yıl okullarımızda yüz yüze eğitimin hedeflendiği gerçeğinden hareketle aşılanmaya yönelmemiz çocuklarımız için kaçınılmazdır ve görevimizdir.

Hangi merkezlerde aşı yapılıyor?
Bakan Üstel, bu hafta boyunca hangi merkezlerde hangi aşıların yapıldığının bulunduğu listeyi de paylaştı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
yahya
yahya - 3 yıl Önce

(alinti)
Tüm çağrılarımıza rağmen ülkemizde aşılanma oranı yüzde 55 civarındadır....

demek ki yanliş çağrilar yapılıyor...

Ayshe  Fat-Mah
Ayshe Fat-Mah @yahya - 3 yıl Önce

Ben de hep hükümeti salgın politikaları yüzünden elestirenlerdenim ama burada artik suçu hükümete atamayiz bence. Çünkü sorun halkimizin mankafalığıdır. Hem bedavaya aşı var hem de halkımız ısrarla aşılanmak istemiyor. ''Bırakayım başkaları aşılansın benim canım datlı ne olur ne olmaz kendimi tehlikeye atmayım. Onlar aşılanınca nasılsa salgın da biter ben de arda kaynarım'' mentalitesi var malesef.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474