banner564

Muhalefet etkili oldu

Rum bankalarına devlet teminatı verilmesine ilişkin yasa tasarısı geri çekildi

Muhalefet etkili oldu
banner598

  Rum tarafında, bankalara devlet teminatı verilmesiyle ilgili yasa tasarısının, Rum Bakanlar Kurulu tarafından geri çekildiği haber verildi.
  Muhalefetin aşırı taleplerinin, Rum hükümetini yasa tasarısını geri çekmeye zorladığını yazan Alithia gazetesi, 2013 yılında Rum kesimini ekonomik çöküşe sürükleyen hataların tekrarlanmaması için yasa tasarısının geri çekildiğini ifade etti.
    Rum Maliye Bakanlığının bugünlerde işletmeler ve çalışanların desteklenmesi için yeni bir plan açıklayacağını yazan gazete, temel olarak, faiz sübvansiyonu ve doğrudan destekle, destek sağlanacağına işaret etti.
   Rum hükümetinin yasa tasarısını geri çekmeye mecbur kaldığını ifade eden gazete, çünkü tüm çağrılara rağmen, muhalefet partilerinin, yasa tasarısının felsefesini değiştiren ve ekonomiyi tehlikeli bir yola sokan değişiklik önerileri sunduklarını belirtti.
   Gazete, muhalefet partilerinin, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in bununla hem fikir olmadığını bilmelerine rağmen, Sayıştay Başkanının gözlemci olarak dahi, kararları alacak olan komiteye katılmasını istediklerini ifade etti.
   Haberde, Sayıştay Başkanının rolünün, kararlar alınmasına iştirak etmek değil, hükümetin kararlarını denetlemek olduğu vurgulandı. 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473