Güney Kıbrıs’ta orta eğitim kurumlarında 2023-2024 döneminde okullarda şiddet olaylarına gerek mağdur gerekse fail olarak katılan öğrenci sayısının "korkutucu" boyutta olduğu bildirildi.
Fileleftheros gazetesi: “Binlerce Öğrenci Okulda Şiddet Olaylarında – Rakamlarla Sunulan Ra-por Korkutucu” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarında geniş yer verdiği haberinde, Rum Eğitim Bakanlığı’nın verilerine değindi.
Gazete, Rum Eğitim Bakanlığı’nın verilerine göre; 2023-24 yılında orta eğitim okullarında şiddet eylemlerine katılan ve rehber öğretmenlerin desteğini almak zorunda kalan öğrenci sayısının 4 bin 749 olduğunu yazdı.
Bu eylemlerin başında sözlü şiddetin geldiğini ve 2 bin 331 öğrencinin sözlü şiddet uyguladığı gerekçesiyle destek aldığını belirten gazete, 948 öğrencinin ise fiziki şiddet eylemi gerçekleştir-diğini vurguladı.
Gazete, bazı durumlarda öğrencilerin rehber öğretmenin yanı sıra diğer kurumların da desteğini almak zorunda kaldığını belirterek, şiddet mağduru olduklarını dile getiren öğrenci sayısının ise 2 bin 522 olduğunu aktardı.
Haberde, şiddet olaylarına karışan ve şiddet mağduru olan öğrencilerin hangi okullarda oldukla-rı, cinsiyetleri ve benzeri istatistik bilgilere de ayrıntılı şekilde yer verildi.
Rakamlar açıklandı
Rum okullarında şiddet olaylarının tırmanması aileleri endişelendiriyor
YORUM EKLE
YORUMLAR
SAYFALARTüm Sayfalar
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER




Bizde daha bok ama üstüne düşen yok! Herşeyde olduğu gibi. Yok saymakla hiçbir şey yok olmuyor.